Özel Bireylerin Spor Askina Malzeme Destegi

Kastamonu – Cumhurbaskanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi ile Milli Egitim Bakanliginin ortak projesi ’Spor Aski Engel Tanimaz’ çerçevesinde özel egitim okullarina, farkli engel gruplarinin kullanimina sunmak üzere üretilmis spor malzemeleri özel ögrencilere dagitildi.

Özel Bireylerin Spor Askina Malzeme Destegi
Özel gereksinimli bireylerin kolaylikla her çesit spor imkanina erisebilmesi hedefiyle ‘Spor Aski Engel Tanimaz’ slogani dogrultusunda Kastamonu’da 2 özel egitim uygulama okuluna 50 farkli malzemeden olusan spor malzemesi dagitildi. Kastamonu Merkez Kapali Spor Salonu’nda gerçeklestirilen dagitim törenine Kastamonu Valisi Avni Çakir, Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. Galip Rahmi Vidinlioglu, Gençlik ve Spor Bakanligi Egitim, Arastirma ve Koordinasyon Genel Müdür Yardimcisi Erkan Samiloglu, Gençlik ve Spor Il Müdürü Resat Asrak, Il Milli Egitim Müdürü Cengiz Bahcacioglu ile kamu kurum ve kurulus temsilcileri ile özel egitim okullari ögrencileri ve aileleri katildi.

Malzemeler, özel bireylere Vali Avni Çakir ve Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu tarafindan dagitildi. Dagitim töreni sonrasinda Vali Avni Çakir ile Belediye Baskani Galip Vidinlioglu, özel bireyli çocuklarla yakindan ilgilenirken onlarla çesitli oyunlar oynadi. Dagitim töreni sonrasinda özel bireyler ve aileleri büyük sevinç yasarken mutluluklari gözlerinden okundu.

Vali Avni Çakir: "Yaz spor okullarinda özel yavrularimiza özel bir alan ayiracagiz"

Yaz spor okullarinda özel bireyli çocuklar için özel bir alan olusturulacagini belirten Kastamonu Valisi Avni Çakir, "Gençlik ve Spor Bakanliginin ’Spor Aski Engel Tanimaz’ projesi çerçevesinde Milli Egitim Bakanligi isbirligi çerçevesinde özel egitim kurumlarindaki yavrularimiza spor malzemesi dagitim töreni için burada bulunuyoruz. 7’den 70’e her kademedeki insanimizin sporla bulusmasi noktasinda ilin tüm yönetenleri büyük bir uyum içerisinde sürekli sportif faaliyetle bir arada bulunuyoruz. Bu konuda özel egitim gören yavrularimizin da sporla bütünlesmesi valiligimizin, belediyemizin, milli egitim müdürlügümüzün, gençlik ve spor il müdürlügümüzün öncelikleri arasinda bulunuyor. Bu konuda insallah önümüzdeki yaz sürecinde de açmayi planladigimiz yaz spor okullarinda da özel yavrularimiza özel bir alan ayiracagiz. Bu çocuklarimizin daha çok sporla iç içe olmasi, daha fazla sahalarda yer almasi, daha fazla sosyallesmesi noktasinda da yogun bir faaliyet içerisinde olacagiz. Bugün dagitacagimiz spor malzemeleri ile beraber onlarin mevcut kapasitelerini bir üst kademeye çikarmis olacagiz. Insallah bunlari da kullanma noktasinda da hem gençlik ve spor il müdürlügümüzün imkanlari, hem milli egitim müdürlügümüzün imkanlari ile beraber yogun bir faaliyet içerisinde olacagiz. Çok güzel bir etkinlik oldu. Gençlik ve spor Bakanligimiz ile Milli egitim Bakanligimiza tesekkür ediyoruz. Bizler de ilin yöneticileri olarak özel yavrularimizin her anini sporla doldurmak için gayret edecegiz” ifadelerini kullandi.

GSIM Resat Asrak: "Egitimde firsat esitliginin saglanmasini hedefliyoruz"

Türkiye’nin son yillarda Paralimpik Oyunlarinda büyük basarilar elde ettigini vurgulayan Gençlik ve Spor Il Müdürü Resat Asrak ise, ’Spor Aski Engel Tanimaz’ sloganiyla Özel Egitim Okullari’na Spor Malzemesi Dagitimi ile ilimiz ve 80 ildeki binlerce özel ögrencimizin spor yapma imkanina kavusmasi, ayrica egitimde firsat esitliginin saglanmasini hedefliyoruz" seklinde konustu.



Egitmen Yunus Dal: "Malzeme dagitimi özel bireyli ögrencilerimizin gelisimi için çok önemliydi"

Özel Bireyler Spor Egitmeni Yunus Dal ise, "Burada bugün Cumhurbaskanimizin destegi ile özel bireylerimize spor malzemeleri dagitimi yapildi. Bu spor malzemelerinin dagitimi özel çocuklarimiz için çok önemli. Sportif becerilerinin gelistirmeleri için, koordinasyon becerilerini gelistirmeleri için çok önemliydi. Çok tesekkür ediyoruz. Özel ögrencilerimiz de çok mutlu oldu. Biz de çok mutlu olduk. Çünkü bu spor malzemeleri ile beraber ögrencilerimizle daha fazla spor faaliyetlerinde bulunacagiz. Onlarin gelisimi için daha çok çalisacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA