Kars'ta, 'Kimler-Kimlikler' Resim Sergisi

Kars Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ögrencileri tarafindan Karma Resim Sergisi açildi. Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde açilan sergi yogun ilgi gördü.

Kars'ta, 'Kimler-Kimlikler' Resim Sergisi
Sergi ile ilgili açiklamalarda bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Ögretim Görevlisi Ugur Özen, “Insan dogdugu ve konusma yetisini kazandigi andan sonra sorularla önce ailesini, sonra çevresini, daha sonra yasadigi toplumu en sonunda da yasadigi dünyayi ve evreni kesfetmeye baslar. Bilim de sanatta sorularla ve sorgulamalarla devam ettirir varligini. Birey olarak bizler de kimligimizi olustururken bu sorularla kendimizi sorgular ve insa ederiz” dedi.

Özen, “Sanatçinin bireysel kimligi, öznel iç yapisi, onun sanatçi olmasini saglar. Eserinin konulari ve ifade biçimlerinin estetigi, sanatçinin toplumsal kimliginin etkisiyle ortaya çikar. Sanatçinin yasami, toplumsal yapilar içinde sürer, toplumsal kimligi bu yapilar içerisinde biçimlenir. Bizler kim olarak basladigimiz hayat serüvenini sanatla bulusturanlar, bilmekteyiz ki: Sanat ve kimlik kavrami arasinda, birbirini etkileyen ve karsilikli olarak birbirini biçimlendiren bir iliski vardir ve bu iliski bireyden topluma kadar girift bir yapi ile bir organizma gibi varligini sürdürür. Bu baglamdan yola çikarak ülkemiz cografyasinin farkli bölgelerinden yüreklerine sanata dair umutlari doldurarak gelen ögrencilerimin, özelde Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden baslayarak, genelde ülke sinirlarini asma hedefi içerisinde basladiklari sanat serüvenin ilk adimi niteliginde bir sergidir küratörlügünü yürüttügüm “Kimler- Kimlikler”. Sanatsal pratiklerini gelistirme süreci içersindeki bir gurup ögrencinin, egitim süreci içerisinde vermis olduklari bir mola ve bulunduklari ortama kendilerini tanitma ve selamlama niteligi tasiyor “kimler-kimlikler. Almis olduklari egitim ile kendi bedenleri üzerinden kedilerini resim yapma pratigi ile sorgulayan, etüt eden, bir gurup ögrencinin, izleyenle yalin ve dolaysiz bulusmasi niteligini amaçliyor “Kimler-Kimlikler” sergisi ve sanat egitimi süreci atölye sinirlarindan çikarak izleyenin de isin içine katildigi, çalismalarinin sunum asamasina yönelik bir deneyime dönüsüyor. “Kimler- Kimlikler” sergi pratigi ile sergileme biçimleri üzerine de kolektif bir çalisma ortami olusturduklari “Etkilesim isimli alan kurugu” çalismasi ile birbirleri üzerindeki etkileri ve beraber çalisma becerilerini de sorguluyorlar. “Kimler- Kimlikler” isimli sorguya “bizler, sanat için burada olanlar, sanati sizinle paylasanlar!!!” diye yanit verdigine emin oldugum ögrenci arkadaslarimin bedenlerinin içerisindeki tinleri ile bulusmanizi diliyor, bütün ögrenci arkadaslarimi umut ve sanat askiyla dolu yüreklerinden öpüyorum” seklinde konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan serginin açilisi yapildi. Açilisi yapilan sergiyi gezen ziyaretçilere Özen, bilgi verdi.
Kaynak: İHA