Havza Kirkpinar Yagli Güresleri'nde Baspehlivan Recep Kara

25 Mayis Atatürk’ü Anma, Termal Turizm Festivali etkinleri kapsaminda düzenlenen ’Havza Kirkpinar Yagli Güresleri’nde baspehlivan Recep Kara oldu.

Havza Kirkpinar Yagli Güresleri'nde Baspehlivan Recep Kara
Havza Kirkpinar Yagli Güresleri’nde farkli kategoride yaklasik 250 pehlivan er meydanina çikti. Yapilan agalik ihalesinde Havza Güres Agasi Bayram Dagli ise 9 yildir güres agaligi görevini sürdürdügünü belirterek, “2013 yilindan bu yana agalik görevini sürdürdüm. Insallah yeni agamizda gürese bizlerden daha fazla destek verecektir. Agaligi birakmamiz gürese ve güresçiye olan destegimizin kesilmesi anlamina gelmez. Her zaman güresi, güresçinin ve Havzamizin yanindayiz” diyerek agalik ihalesinden çekildi. Yapilan ihale sonucunda agaligini ile 70 bin lira ile Yahya Ayan aldi. Yahya Ayan yaptigi konusmada tertip komitesi ve emegi geçenlere tesekkür etti.

Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir ise festivalin en önemli etkinliklerin yapilmasinda büyük destegi olan görevi birakan Güres agasi Bayram Dagli’ya tesekkür ederek, “Bu gürelerde bizleri yalniz birakmayan ve destek olan herkese tesekkür ederim” diye konustu.

Havza Ibrahim Karabacak Güres Sahasi’nda gerçeklestirilen güreslere katilan pehlivanlar, dereceye girebilmek için kiyasiya mücadele etti. 19 baspehlivanin mücadele ettigi baspehlivanlik müsabakalari neticesinde Yildiray Akin ile Recep Kara final maçi yaptilar. Yapilan müsabaka sonucunda Recep Kara baspehlivanligi kazandi.

Güreslerde dereceye giren pehlivanlara madalyalari Havza Kaymakami Cengiz Nayman, Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir, Güres Agasi Bayram Dagli ve protokol üyeleri verdi. Güresleri çok sayida vatandas izledi.
Kaynak: İHA