Dogadan Sofraya Bilim Projesi Çerçevesinde Okul Ziyaretleri Basladi

Atatürk Üniversitesi Proje Gelistirme ve Koordinasyon Ofisi tarafindan yürütülen “Science from Nature to your Table (Dogadan Sofraya Bilim)” isimli proje baglaminda okul ziyaretleri basladi.

Dogadan Sofraya Bilim Projesi Çerçevesinde Okul Ziyaretleri Basladi
Bilim insani ve ögrencilerin bir araya gelerek bilime ve bilim insanlarina olan farkindaligin artirilmasi amaçlanan okul ziyaretlerinin ilki, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ayse Bayrakçeken Yurtcan ile Proje Gelistirme ve Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Serkan Yildirim’in katilimlariyla gerçeklesti.

Bilim insanlarinin tecrübelerini paylastigi, ögrencilerin merak ettigi sorulari bizzat sorma firsati buldugu, bilim insanlari ile ögrencilerin bir araya geldigi okul ziyaretlerinde; gençlerin arastirmacilik meslegine özendirilmesi, arastirmacilara karsi önyarginin kirilmasi ve arastirmacilarin “içimizden biri” olarak tanitilmasi amaciyla olusturulan proje etkinlikleri, uygulamali deneyler, bilimsel gösteriler ve tartisma oturumlarini içeriyor.

Atatürk Üniversiteli bilim insanlarinin anaokullari, ilkokul, ortaokul ve liseleri ziyaret ederek ögrencilerle bir araya geldigi proje ögrenciler tarafindan büyük bir cosku ve merakla karsilanirken, bilim insanlari her kademeden ögrenci ile etkilesimde bulunuyor. Kendi okullarindan mezun olan bilim insaniyla ögrencilerin bir araya gelme sansi yakalamis olmasi ise etkinligin merak uyandiran bir diger boyutu olarak öne çikiyor.

Bu çerçevede Prof. Dr. Ayse Bayrakçeken Yurtcan mezun oldugu Erzurum Anadolu Lisesinde ögrencilere yürüttügü bilimsel çalisilmalardan bahsederek, akademik kariyerindeki basamaklari ve tecrübelerini aktardi. Ögrencilerin sorularini içtenlikle cevaplayan Bayrakçeken, projeye desteklerinden dolayi Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli’ya tesekkür etti. Etkinlik, Okul Müdürü Hikmet Polat, Müdür Yardimcilari Battal Kiliç ile Elif Aslan’in ev sahipliginde ve ögrencilerin yogun katilimiyla gerçeklestirilirken, projenin ikinci is paketi ziyaret edilen tüm okullardan ögrencilerin ve halkin katilimiyla 23-24 Eylül 2022 tarihlerindeki Avrupa Bilim Insanlari Gecesinde düzenlenecek.
Kaynak: İHA