Tatvan'da Minik Müzisyenler Yeteneklerini Sergiledi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde düzenlenen Bahar Senligi müzik etkinligi vatandaslar tarafindan yogun ilgi gördü.

Tatvan'da Minik Müzisyenler Yeteneklerini Sergiledi
Tatvan’da bulunan bir müzik kursunda egitim gören minik ögrenciler ve konservatuar sinavina hazirlik yapan gençler tarafindan hazirlanan bahar senligi vatandaslar tarafindan yogun ilgi gördü. Tatvan Kültür Merkezinde gerçeklestirilen bahar senliginde ögretmenleri esliginde sahne alan minik müzisyenler, çaldiklari müzik aletleri ile yeteneklerini sergiledi.

Etkinligin ilk bölümünde minikler, 4-13 yas arasi çocuklar için eglenceli müzik egitimi olan prodigies gösterisi yapti. Ardindan piyano, gitar, keman ve baglama gibi müzik aletleri ile sahneye çikan ögrenciler, izleyenleri mest etti. Koro dinletilerinin de oldugu etkinlikte müzik ziyafetini sonuna kadar yasayan vatandaslar sik sik söylenilen sarkilara da eslik etti. Alkis seslerinin eksilmedigi etkinligin düzenlenmesinde emegi geçen müzisyenlere Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Hisyari Sagniç tarafindan plaket verildi.

Etkinligin sonunda ise senlige gelen bütün çocuklar sahneye çikarak sarkilar esliginde doyasiya eglendi.

Basarili bir etkinlik oldugunu ve bu tür sanatsal çalismalarin arttirilmasi gerektigini dile getiren Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Hisyari Sagniç, “Çocuklar ve ögretmenlerinin düzenlemis oldugu bir müzik sölenindeydik. Bunu daha çok sanata sanat katmak ve topluma sanatçi yetistirmek adi altinda degerlendiriyorum. Basarili bir çalismaydi. Bu tür basarili çalismalarin devamini diliyorum. Bir toplumun kendisini ifade edebilmesi ve varligini hissettirebilmesi sanatçilarin sayesinde mümkündür. Sanati iyi yaptiginiz zaman topluma iyi bir sanatçi yetistirirsiniz. Bu çalismalar da çok basariliydi ve memnun kaldim. Iyi ki gelmisim diyorum. Çocuklarimizin bu kadar basarili olmasi hem eglendirici hem de sevindiricidir. Mutlu olduk emegi geçen herkese tesekkür ediyorum ve basarilarinin devamini diliyorum” dedi.

Tatvan’da sanatsal ve kültürel anlamda dikkat çekmek için bu etkinligi düzenlediklerini belirten müzisyen Sakir Atis da, “Bu etkinligi yapmaya 3 ay önce karar verdik. 1,5-2 aydan beridir de bu etkinlige hazirlaniyoruz. Bugün de yaptigimiz çalismalar ortaya çikti. Tatvan’da kültürel ve sanatsal anlamda dikkat çekmek istedik. Çevremizdeki insanlarin hem de Tatvan halkinin dikkatini çekmek ve kursiyerlerimizin faaliyetlerini ve yaptiklari etkinlikleri ailelerine sunmasi için böyle bir etkinlik hazirladik. Açikçasi bu kadar ilgi beklemiyorduk ama bizim için de sasirtici ve sevindirici oldu. Tatvan sanatsal olarak potansiyeli yüksek olan bir yer, böyle kültürel seylerin de olmasinin devamini diliyoruz” seklinde konustu.

Etkinligin çocuklar için ilham kaynagi olacagini belirten müzisyen Özgür Kiliç ise bu etkinligin çocuklarin gelecekteki müzik hayatini olumlu yönde etkileyecegini söyledi.



Topluluk önünde sarki söyleyip keman çalmanin büyük bir basari oldugunu söyleyen Eslim Ecel ise “Müzik okulunda oldugum için çok mutluyum. Herkesin katilmasini tavsiye ediyorum. Herkes en az bir tane enstrüman çalmayi ögrenmeli. Birçok kisinin arasinda sarki söylemek ve keman çalmak benim için çok büyük bir basari, herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA