Istanbul'da Düzensiz Siginmacilara Soluk Aldirilmiyor Açiklamasi 199 Kaçak Göçmen Daha Yakalandi

Dogu Afrika, Orta ve Güney Asya bölgelerinden yasadisi yollarla gelip, Türkiye’ye giris yapan ve Istanbul’a kadar ulastigi belirtilen 199 göçmenin yakalandigi açiklandi. Polis tarafindan toplanan düzensiz göçmenlerin, sinir disi edilmek üzere kentin belli bölgelerinde bulunan göçmen gözalti kamplarina alindigi ögrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü, ülkelerindeki ekonomik kriz, baski ve siddet dalgasindan kaçarak Türkiye’ye kadar ulasan düzensiz göçmenlere yönelik yürütülen çalismalarda, dün Dogu Afrika, Orta ve Güney Asya ülkelerinden gelen bir grup kaçak yeni siginmaci tespit etti. Kentin dis ilçelerinden Arnavutköy‘e bagli Haraççi Mahallesindeki meydanlarda, park ve bahçeler ile insaat halindeki binalarda dün yapilan genis çapli asayis uygulamalari ve denetimlerde, yasadisi yollarla ülkeye giris yapan 113’ü Banglades, 45’i Pakistan, 8’i Eritre ve çesitli uyruklara mensup toplam 199 düzensiz göçmenin yakalandigi duyuruldu.

Operasyonda yakalanan söz konusu düzensiz göçmenlerin, sinir disi edilmek üzere kentin belli bölgelerinde bulunan Il Göç Idaresindeki göçmen gözalti kamplarina alindigi öne sürüldü.
Kaynak: İHA