AK Parti Istanbul Il Baskani Kabaktepe Açiklamasi 'Istanbul'da Ögrenci Abonman Ücretlerine Yüzde 40'Lik Zam Geri Çekildi'

Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisi AK Parti ve MHP Grubu’nun teklifiyle ögrenci kartlarina yapilan yüzde 40’lik zammin geri alinmasina iliskin karar, Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’nun vetosunun ardindan israr karar olarak tekrar meclise sunuldu. CHP ve IYI Parti’nin “Hayir” oyuna ragmen oy çokluguyla tekrar kabul edilen karara iliskin açiklama yapan AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, “Isin pesini birakmadik, gençlere verdigimiz sözü tuttuk. Cumhur Ittifaki’nin takibi ve israri ile Istanbul’da ögrenci abonman ücretlerine yapilan yüzde 40 ulasim zammi geri çekildi. Sevgili gençler hayirli olsun” dedi.

AK Parti Istanbul Il Baskani Kabaktepe Açiklamasi 'Istanbul'da Ögrenci Abonman Ücretlerine Yüzde 40'Lik Zam Geri Çekildi'
Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisi mayis ayi oturumu Saraçhane’de gerçeklestirildi.

Meclisin ana gündem maddelerinden biri olan ögrenci kartlarina yapilan zammin geri alinmasina iliskin teklife dair ögrencileri sevindirecek karar çikti. IBB yönetimi tarafindan geçtigimiz nisan ayinda toplu ulasima yüzde 40 zam yapilmisti. AK Parti ve MHP Grubu tarafindan hazirlanan teklifle yüzde 40’lik zammin ögrenci biletlerinde geri çekilmesi, zam orani kadar IBB’nin sübvanse etmesi talep edilmisti. IBB Meclisi’ne sunulan teklif, CHP ve IYI Parti’nin “Hayir” oyuna ragmen oy çokluguyla kabul edilmisti. Ancak meclis karari, IBB Baskani Ekrem Imamoglu tarafindan veto edilerek meclise iade edilmisti. Bugün gerçeklestirilen IBB Meclisi mayis ayi oturumunda ilgili teklif Cumhur Ittifaki tarafindan israr karar olarak yeniden meclise sunuldu. Israr karar teklifi, CHP ve IYI Parti’nin “Hayir” oyuna ragmen yine oy çokluguyla kabul edildi.

“Gençlere verdigimiz sözü tuttuk”

Konuyla ilgili AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe açiklama yapti. Gençlere verdikleri sözü tuttuklarini vurgulayan Kabaktepe, “Isin pesini birakmadik, gençlere verdigimiz sözü tuttuk. Cumhur Ittifaki’nin takibi ve israri ile Istanbul’da ögrenci abonman ücretlerine yapilan yüzde 40 ulasim zammi geri çekildi. Sevgili gençler hayirli olsun" dedi.



Tekrar veto hakki yok, karar uygulanmak zorunda

AK Parti ve MHP Grubu’nun oylariyla Istanbul’da aylik ögrenci abonman 109 TL’den 78 TL’ye indi. 3,74 TL’ye yükseltilen ögrenci tek geçis ücreti de zam öncesi tek geçis ücreti olan 2.67 TL’ye geri çekildi. Söz konusu karari IBB Baskani’nin tekrar veto yetkisi bulunmuyor ama yürütmeyi durdurma talebi ile mahkemeye basvuru hakkina sahip. Ancak meclisin israr karari, ilgili mahkemenin verecegi karara kadar uygulanmak zorunda. Dolayisiyla Istanbul’da ögrenci biletlerine uygulanan yüzde 40’lik zam orani bu gece itibariyla geri çekilecek.
Kaynak: İHA