Cumhurbaskani Erdogan'dan Altili Masaya 'Abdülhamid Han' Tepkisi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Haddini asanlara bu millet inaniyorum ki 2023 seçimlerinde haddini bildirecektir. Meral hanim, sen kim, Sultan Abdülhamid’e saygisizlik kim. O altili masada olanlardan isim vermeyecegim. 3 tanesi var ki bunlar Sultan Abdülhamid’e bugüne kadar laf söyletmemislerdi. Simdi ne oldu bunlara da sus pus oldular. Ne oldu bunlara da ayni masanin etrafinda oturduklari halde Sultan Abdülhamid cennet mekan. Ona laf atanlara haddini bildiremediler” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan'dan Altili Masaya 'Abdülhamid Han' Tepkisi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Yeni Adana Stadyumu’nda düzenlenen ‘Bir Gençlik Söleni’ne katildi.

Erdogan, gençlere seslenerek, “Gözümüzün nuru, gelecegimizin teminati sevgili gençler, hepinizi en kalbi duygularimla selamliyorum. Bugün burada bizlerle birlikte olan 28 farkli bölgeden siyasi bölge gençlik teskilati temsilcilerine katilimlarindan dolayi tesekkür ediyorum. Sizlere keyifli vakitler geçiren sanatçilarimizi tebrik ediyorum. Bana sizler gibi yol arkadaslari, kalbi imanli, zihni imanli, ufku açik yol arkadaslari verdigi için rabbime milyonlarca kez sükrediyorum. Siz Türkiye’yi hedeflerine ulastiracak, dünyayi degistirecek gençliksiniz. Siz verileni, dayatilani degil kendi tarih ve kültür hakikatini bulacak gençliksiniz. Siz, dagilmislari toplayacak, gizlenmisleri açacak, karanliklari günesle aydinlatacak gençliksiniz. Siz çürümüslügün sinsi oyunlari açacak gençliksiniz. Sizde bunu görüyorum, size inaniyorum. Karanliklari yirtip asacak gençliksiniz. Siz kozalari örecek, uyuyan medeniyeti yeniden diriltecek olan gençliksiniz. Siz esir kalmis kardeslerinin, yardim eli olan mazlumlarin sevinci olacak gençliksiniz. Gençler, siz Medine’nin, Mekke’nin, Diyarbakir’in, Bosna’nin semalarinda ezan sesleri yankilanan tüm diyarlarin bekledigi gençliksiniz” ifadelerini kullandi.

“Bu millet inaniyorum ki 2023 seçimlerinde haddini bildirecektir”

Sultan Abdülhamid Han hakkinda söyledikleri için altili masaya seslenen Cumhurbaskani Erdogan, sunlari söyledi:

“Varsin birileri gezi olaylarini Abdülhamid Han’in devrilisine benzeterek emperyalistlere selam dursun biz ecdadin izinden yürümeyi sürdürecegiz. Burada altili masanin etrafinda bulusanlara tek tek Abdülhamid nezrinde yapilan bu ecdad, tarih ve deger düsmanligina katilip katilmadiklarini sormak hakkimizdir. Gençlerimizin kimin kim oldugunu, hangi müsterekte etrafinda bulustugunu bilmeye hakki var. Siz bu emperyalist agizlilara, hak ettikleri cevabi verecek gençliksiniz. Gençler Sultan Abdülhamid’e laf atan, dil uzatan hanimefendiye sunu sormak lazim. ‘33 yil hasta, dev diye taktim edilen Osmanli’yi bir karis toprak kaybetmeden yöneten Sultan Abdülhamid’e hakaret haddini asmaktir. Haddini asanlara bu millet inaniyorum ki 2023 seçimlerinde haddini bildirecektir. Meral hanim, sen kim, Sultan Abdülhamid’e saygisizlik kim. O altili masada olanlardan isim vermeyecegim. 3 tanesi var ki bunlar Sultan Abdülhamid’e bugüne kadar laf söyletmemislerdi. Simdi ne oldu bunlara da sus pus oldular. Ne oldu bunlara da ayni masanin etrafinda oturduklari halde Sultan Abdülhamid cennet mekan. Ona laf atanlara haddini bildiremediler. 33 yil. Dile kolay. Bu millet ecdadina, hakaret edenlere haddini bildirecektir. Bu aksam buradan ben ilk sinyali veriyorum. Kardeslerim, siz Mehmet Akif’in Asim’i, Necip Fazil’in ideal gençligi, Nurettin Topçu’nun beklenen gençligi, Karakoç’un dirilis nezri özlemlerini hayata geçirecek gençliksiniz. Siz, bizim 40 yillik siyasi mücadelemiz ve 20 yillik iktidarimizda temellerini attigimiz büyük ve güçlü Türkiye’nin insasini 2053 vizyonuyla taçlandiracak gençliksiniz.”

“2023’ün müjdesini sizin gözlerinden okuyorum”

2023’ün müjdesini gençligin gözünde gördügünü söyleyen Cumhurbaskani Erdogan, “Her birimizin kalbimizde, zihnimizde özel, essiz bir yeri var. Karsimdaki gençligi Allah için seviyorum. Sizin gibi bir gençlige sahip oldugumuz içinde Allah’a hamd ediyorum. 2023’e hazir miyiz? Tüm arkadaslariniza bu aksamin coskusunu iletmeye hazir miyiz? Ben 2023’ün müjdesini sizin gözlerinden okuyorum. Öyleyse Allah’in izniyle 2023 ile beraber bu süreci devam ettirecegiz. Bu kararliginiz, bu devamliliginiz 2023 ile birlikte yeni bir dönemi baslatacak ve sizlerle birlikte yine aldigimiz emaneti doruguna yerlestirecegiz. Hiç endiseniz olmasin. Gençlerimizle ayni istikamete baktigimiz, ayni yolda yürüdügümüz, ayni heyecani paylastigimiz birligimize, beraberligimize sahip çiktigimiz sürece bize tereddüt, yeis ve üzün yok. Rabbimizin gevsemeyin, hüzünlenmeyin. Eger gerçekten inaniyorsaniz muhakkak üstün olan sizsiniz müjdesi bize hakikati isaret ediyor. Gençlikte durmak, gerilemektir. Gençlikte gerilemek, yikilmaktir. Gençlikte yikilmak ölmekten beterdir. Yikilmaktan, gerilemekten, durmaktan kaçinmanin yolu sürekli ileriye, hep yukariya dogru tirmanmak ve zirveden gözünü ayirmamaktir. Zirveye giderken takip edeceginiz yolu da ancak dogruyu ve yanlisi, iyiligi ve kötülügü hakki ve batili en iyi sekliyle ögrenerek bulabilirsiniz. Ailenizde ruhunuzu, okulunuzda zihninizi, ilim irfan meclislerinde gönlünüzü, spor salonlarinda bedeninizi doyuracaksiniz ki bu donanimi kazanabilirsiniz” seklinde konustu.



“Simdi hedef Paris Olimpiyatlari ve orada da ayni basariyi göstermek”

Kadinlar Dünya Boks Sampiyonasi’nda ki Türkiye’nin basarisina da deginen Cumhurbaskani Erdogan, “Boks sampiyonasinda 5 altin, 2 bronz alarak dünya sampiyonu olduk. Ben sporcularimizi tebrik ediyorum. Kendileriyle de görüstüm ve kutluyorum. Simdi hedef Paris Olimpiyatlari ve orada da ayni basariyi göstermek” dedi.



“Husumetlilerimizin yüreklerindeki korku, daglari asacaktir”

Hz. Lokman’in ogluna verdigi ögütlerle gençlere seslenen Cumhurbaskani Erdogan, “Allah’a sirk kosma, günahtan ve yalandan sakin. Namazini dosdogru kil, tövbeyi geciktirme. Selama, duaya ve gülümsemeye önem ver. Kasilarak yürüme. Bagirarak konusma. Ilim meclislerine katil. Cahilden ve kötü komsudan uzak dur. Erken kalk, az konus. Sözünü dagitma. Istisare et, tembel olma, acele etme. Sefkatli ve ikram sever ol. Basa gelene de sabret. Bu ilkeler rehberiniz hayat biçiminiz oldugu sürece sizi hedeflerinize ulasmaktan ali koyacak hiçbir beseri güç tanimiyoruz. Gelecegin tohumu olan bu gençlik boy verdikçe dostlarimizin yüzlerindeki tebessüm artarken, husumetlilerimizin yüreklerindeki korku, daglari asacaktir” ifadelerini kullandi.

“Bizim ölçümüz baskadir”

Kariyer arayisinda bir gençlik profili öne çiktigina deginen Erdogan, “Bugün ögleden itibaren görüsmeler yaptim. Isveç Basbakani, Finlandiya Cumhurbaskani ardindan Nato Genel Sekreteri ile görüstüm. Dün Ingiltere Basbakani ile görüstüm. Hepsiyle görüstügümüz konular malum. Rusya-Ukrayna savasi ve ikili iliskilerimiz. Bugün dünyada kalbiyle, ruhuyla, gönlüyle yüregiyle bagi kopartilmis dijital mecralara hapsedilmis, sadece maddi unsurlarin yer aldigi kariyer arayisinda bir gençlik profili öne çikmaktadir. Bizim ölçümüz baskadir” dedi.



“Eldeki imkanlara degil karsimdaki gençlerimize güveniyordum”

15 Temmuz’da gençlerin meydanlara yürüdügünü aktaran Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “15 Temmuz’da sokaklara çikip hainlerin emellerine ulasmasina engel olan emellerimiz vardi. Bu gençlerimizin ellerinde profesyonel silahlar, arkalarinda emperyal güçler, önlerinde küresel baronlar yoktu. Bay Kemal tanklarin arasindan gelip geçip Bakirköy Belediyesi’ne siginmisti. Hatirlayin onlari. Çünkü o günden bugüne 7 yil geçti. 15 Temmuz kahramani gençlerin tek silahlari iman dolu kalpleri, cesaretle çarpan gözleriydi. Çagri yaptik, meydanlara dedik ve gençler meydanlara yürüdü. Türkiye’nin gerektiginde yedi düvele meydan okuyarak elde ettigi bu kazanim gençlerimizin iste bu onurlu duruslari ve elde ettikleri basarilari sayesindedir. Simdi karsimda ben Teknofest gençligini görüyorum. Insallah o gençlikle 2023 seçimlerine yürüyoruz. Zeka, azim ve iman sizde. 11 yil önce 2023 hedeflerimizi milletimizle paylastigimizda tek parti fasizmi artigi birileri bizi hayal görmekle itham etmisti. Ancak onlar biz bu hedefleri belirlerken eldeki imkanlara degil karsimdaki gençlerimize güveniyordum. Onlar bilmiyordu ki biz hedefleri birer birer hayata geçirirken gençlerimize daha büyük vizyonlar koymanin hedeflerindeydik” ifadelerini kullandi.

“Simdi 2053 vizyonunu kazandirmak için seferber ediyoruz”

Türkiye için 70 yil sonrasinin hedeflerini konustuklarini aktaran Cumhurbaskani Erdogan, “Iste Cumhuriyetimizin 100’üncü kurulus yil dönümü hedeflerimizin arifesindeyiz. Simdi 2053 vizyonunu kazandirmak için seferber ediyoruz. Insallah sizlerde daha sonraki nesiler için 2071 vizyonunun altyapisini kuracaksiniz. Böylece Türkiye, insallah dünyada ve uzayda söz sahibi ülkelerin ilk siralarinda yerini alarak girecektir. Birileri süresi, anlik, saatlik, günlük ve haftalik olan yalanlarla kendilerini avuturken biz 10,30 ve 70 yil sonrasinin Türkiye’sini konusuyoruz. Bunu da kendi kendimize yapmiyoruz. Kendimiz çalip, kendimiz oynamiyoruz. Tiyatro vari sovlarla kendimizi kandirmiyoruz. Tüm hedeflerimizi gençlerimizle belirliyoruz. Tüm hazirliklarimizi buna göre yapiyoruz. Bizim bir derdimiz var. Bizim bir askimiz var” diye konustu.



“Hedeflerimizi hayata geçirecegiz”

Türkiye’yi kendi hedeflerine dogru yürüteceklerini söyleyen Cumhurbaskani Erdogan, sunlari kaydetti:

“Bu stadyum Adana’ya bizim eserimizdir. Biz, hizmet siyasetiyle yola çiktik ve unutmayin ‘Esek ölür, kalir semeri, insan ölür kalir eseri’ biz bununla variz. Rabbimize ve milletimize karsi sorumluluklarimiz var. 2023’ten ülkemizi basariyla çikartma azmimiz var. Türkiye’yi vesayetin cenderesinden çikarttigimiz gibi Türkiye’yi geri kalmislik zincirlerinden kurtardigimiz gibi herkesin hak ve özgürlük özlemlerine kavusturdugumuz gibi Türkiye’yi Cudi, Gabar, Besler Deresi’nde, Tendürek’te terör örgütlerinin tasarrufundan kurtardigimiz gibi insallah ülkemizi kendi hedeflerine dogru yürütüyoruz. Insallah bundan sonraki hedeflerimizi de sizlerle birlikte hayata geçirecegiz.”

“Bizim gençligimiz ‘Ayasofya ibadete açilacak’ sloganlariyla geçti”

Eski Türkiye’yi gençlere anlatan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Gençlerimizi geçmisten beri hem geçmislerinden kopartmaya hem de karar ve yönetim mekanizmalarinin disinda tutmaya çalisan bir zihniyet vardi. Insanlarimizin inançlarini ögrenmeleri, diledikleri kilik ve kiyafetle bir yere girebilmeleri konusunda engeller vardi. Bizim gençligimiz ‘Ayasofya ibadete açilacak’ sloganlariyla geçti. Bugün Ayasofya, Fatih’in emanetine uygun sekilde açildi. Bizim gençligimiz ‘Basörtüsüne özgürlük’ sloganlariyla geçti. Bugün genç kizlarimiz okullarina, çalisan kadinlarimiz isyerlerine basörtüleriyle girebilmektedir. Bizim gençligimiz Kur’an ve dini bilgilerin ögretim yeri olan imam hatiplerin kapisina sinsice kilit vurulmasiyla geçti. Bugün ülkemizin her yerinde bu egitim kurumlarimiz faaliyetlilerini sürdürüyor. Eskiden 30 yas seçilme için sinirdi. Önce bunu 25 yasa indirdik. Daha sonra ne yaptik 18 yasa indirdik. 18 yas Türkiye’de seçme ve seçilme yasidir. Simdi sizlerin parlamentoya girme hakki var. Bunu biz sagladik” diye konustu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in konusmasinin ardindan Tugçe Kandemir konser verdi. Ardindan Ibrahim Kalin ve Safak Sezer türkü dinletisi sundu. Türkü dinletisinin ardindan da Oguzhan Koç konser verdi.
Kaynak: İHA