Keçiören'de Coskulu 19 Mayis Konseri

Ankara Keçiören Belediyesi tarafindan 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalari çerçevesinde “Keçiören Belediyesi Konservatuvari 19 Mayis Özel Konseri” düzenlendi.

Keçiören'de Coskulu 19 Mayis Konseri
Konsere; Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, AK Parti Keçiören Ilçe Baskani Zafer Çoktan, BBP Keçiören Ilçe Baskani Muhammed Kaya, siyasi parti ve sivil toplum kurulusu temsilcileri katildi.

Baskan Altinok katilimcilara hitaben yaptigi konusmada, “Azerbaycanli bir sairimiz, ‘Olmaya vatan yahsi ölmeye vatan yahsi’ diyor. Yasamak için de vatan, ölmek için de vatan lazim. Vatani olmayanin mezari da olmaz. 19 Mayis, milletimizin küllerinden yeniden dogus seferinin basladigi gündür. 19 Mayis Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayrami’miz kutlu olsun” dedi.



“Samsun’da baslayan Milli Mücadele dalga dalga yurdun her tarafina yayiliyor”

Baskan Altinok konusmasinda Milli Mücadele’nin baslangicina iliskin bilgiler de vererek sunlari dile getirdi:

“Istanbul isgal altinda. Bir ferman yayinlatiyorlar. Ingiliz mandasina girecegiz deniyor. Böyle bir durumda genç bir subay çikiyor, ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyor. Iki seçenek var. ‘Ya bagimsiz oluruz ya da sehadet serbetini içeriz’ diyor. Samsun’da baslayan Milli Mücadele dalga dalga yurdun her tarafina yayiliyor. Bir tarafta Sütçü Imam, bir tarafta Gazeteci Hasan Tahsin, bir tarafa Sahin Bey Yedi düvele karsi verdigimiz mücadele ve kanlarimizla yazdigimiz kahramanlik destanimizin sonucunda Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi kuruyoruz. Mehmet Akif’in dedigi gibi ‘Rabbim Türk milletine bir daha Istiklal Marsi yazdirmasin’. Zafer marslari yazdirsin.”

“Çok çalisacagiz, birligimizin kiymetini bilecegiz”

Keçiören’in, Milli Mücadele’de önemli bir yere sahip oldugunu da hatirlatan Altinok, “Milli Mücadele’nin idare edildigi merkez Keçiören’dir. Atatürk Ankara’ya geldiginde ilk olarak Keçiören’e, Meteoroloji Müdürlügümüzün bulundugu binaya gelerek burayi karargah olarak kullaniyor. Bu bakimdan 19 Mayis önemli bir gündür. Atatürk, ‘Gençler! Ecdadinizi tanidikça kendinizde büyük isler basaracak güç ve kuvvet bulacaksiniz’ diyor. ‘Vatan sevgisi vatana hizmetle ölçülür’ diyor. Çok çalisacagiz, birligimizin kiymetini bilecegiz. Bu vatanda yasayan herkes sehit ve gazilerimize çok sey borçludur. Henüz dogmamis çocuklarimiz dahi ebet müddet borçludur. Devletimizin banisi büyük devlet adami gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere sehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyoruz. Insallah varligimiz Türk varligina armagan olsun hepimizin” ifadelerini kullandi.

Cosku dolu bir 19 Mayis

19 Mayis Özel Konseri’nde, Keçiören Belediyesi Tiyatro Toplulugu Milli Mücadele dönemine ait bir canlandirma yapti. Daha sonra Keçiören Belediyesi Konservatuvari korosu sahne alarak kahramanlik türküleri seslendirdi. Finalde, TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müzigi Sanatçisi Özgür Eren sahne aldi. Eren, birbirinden güzel ezgilerle salondakilerde coskulu bir 19 Mayis aksami yasatti.
Kaynak: İHA