Sincar'da Irak Ordusu Ile Terör Örgütü PKK/YPG Arasinda Çatisma Açiklamasi 1 Ölü

Irak’in Musul vilayetine bagli Sincar’da terör örgütü PKK/YPG yanlisi Sincar Savunma Birlikleri’nin (YBS) ile Irak ordusu arasinda çikan çatismada, 1 asker hayatini kaybederken, 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Sincar'da Irak Ordusu Ile Terör Örgütü PKK/YPG Arasinda Çatisma Açiklamasi 1 Ölü
Irak’in Musul vilayetine bagli Sincar’da terör örgütü PKK/YPG yanlisi Sincar Savunma Birlikleri’nin (YBS) Sinoni kasabasini, Hansur ve diger köylere baglayan yollari kapatmasi üzerine Irak ordusu harekete geçti. Irak hükümetine bagli Medya Güvenlik Agi tarafindan yapilan yazili açiklamada, çatismalarin dün ve bugün devam ettigi aktarilarak, teröristlerin söz konusu yollara patlayici yerlestirdigi ve pusu kurdugu ifade edildi.

Açiklamada, Irak ordusunun yasanin egemenligini saglamak için müdahalede bulunarak ates açilan yerleri vurdugu kaydedilerek, “Yasa disi eylemleri kabul etmeyen ve durumun normallesmesini isteyen vatandaslar güvenlik güçlerin destek verdi” denildi.

Irak basininda yer alan haberlerde ise, Tank ve helikopterlerin destek verdigi operasyonda 1 askerin hayatini kaybettigi, 3 teröristin ise etkisiz hale getirildigi ifade edildi.

Irak ordusundan askeri kaynaga dayandirilan haberlerde ise, Irak ordusunun terör örgütü PKK/YPG ve yanlilarini Sincar’dan çikarmaya kararli oldugu bildirildi.

Irak ordusunun havadan ve karadan Sincar’in kuzeyindeki askeri operasyonlarin amaci PKK’yi bölgeden çikarmak oldugunu aktaran kaynak, operasyonun devam ettigini aktardi.
Kaynak: İHA