Cumhurbaskani Erdogan, 'Bu Hafta Içinde Putin Ile Görüsecegiz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Istanbul’un önemli simgelerinden olan Çamlica Camii’nde bayram namazini kildi. Bayram namazi sonrasi açiklamalarda bulunan Erdogan, "Bu hafta içerisinde Putin ile büyük ihtimalle bir görüsme yapacagiz.Tabi bu arada, kendileri de Ukrayna tarafi olsun Rusya tarafi olsun hububat ihracatinda onlar da destek istiyorlar. Bu konulari da Putin ile görüsmek suretiyle onun da önünü açmanin gayreti içinde olacagiz.” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, 'Bu Hafta Içinde Putin Ile Görüsecegiz'


Ramazan ayinin sona ermesiyle Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Istanbul’un önemli simgelerinden olan Çamlica Camii’nde bayram namazini kildi. Binlerce vatandasinda bayram namazini kilmak için tercih ettigi Çamlica Camii kisa sürede dolup tasti. Çok sayida kisi ise avluda seccadelerini serip saf tutarak bayram namazini eda etti. Erdogan, hutbe ve namazin ardindan cami içinde vatandaslarla tokalasarak bayramlasti. Camiye binlerce vatandas bayram namazi için akin ederken, herhangi bir olumsuzluk yasanmamasi için Camii ve çevresinde genis güvenlik önlemleri alindi.

Bayram namazi sonrasi açiklamalarda bulunan Cumhurbaskani Erdogan, “Su anda silahli kuvvetlerimizin en üst kademesi Sanliurfa’da bir araya geldiler. Ve bütün tugay komutanlariyla beraber oldular. Ben de kendileriyle görüsmeleri yaptim. Her yerde bu birlik beraberlik güçlenerek devam ediyor. Su anda Içisleri bakanimiz yine alanda, o da ziyaretlerini gerçeklestiriyor. Bu vesileyle ben bu hassasiyeti yakalamak suretiyle, bu birligi beraberligi teyit eden tüm girisimleri mutlulukla takip ediyorum. Cumartesi günü benim danismanim büyükelçi Ibrahim Kalin bey, Disisleri Bakan yardimcisi Sedat bey onlar Kiev’e gittiler. Kiev’de görüsmeleri yaptilar. Yaptiklari görüsmede oralardan bazi temennileri aldilar. Ve bu hafta içerisinde sayin Putin ile bir görüsme büyük ihtimalle yapacagiz.Tabi bu arada, kendileri de Ukrayna tarafi olsun Rusya tarafi olsun hububat ihracatinda falan onlar da destek istiyorlar. Bu konulari da Putin ile görüsmek suretiyle onun da önünü açmanin gayreti içinde olacagiz. Ama bu tahliyelerin hizlandirilmasi süreci ve bu konuda her türlü adimi atiyoruz, insallah atacagiz. Ama burada tabi liderlerin bir araya gelmesi. Arzumuz odur ki Istanbul veya Ankara’da liderleri bir araya getirelim.” dedi.



“Ukrayna’nin dogusuyla ilgili atilacak adimlarin çözüm noktasi Türkiye olacaktir”

Cumhurbaskani Erdogan devaminda, “Ukrayna’nin dogusuyla ilgili atilacak adimlarin çözüm noktasi Türkiye olacaktir. Istanbul veya Ankara olacaktir. Putin bu konularda çok hassas. Elinden gelen destegi de verecegini söyledi.

Ama bu arada da biliyorsunuz Körfez ile ilgili çok olumlu gelismeler var. Son olarak Suudi Arabistan ziyaretimiz önemli bir çikis noktasi olacak. Ben Suudi kardeslerimizin de Türkiye’ye gelisleri çok daha artacaktir. Suudi Arabistan - Türkiye iliskileri çok farkli bir konuma gelecek. Suudi Arabistan’dan gelecek olan insallah kardeslerimizin, Türkiye’deki onlarin Turizm anlayisi çok olumlu oldugu için de bu yaklasim Türkiye’ye farkli yansiyacaktir. Ben bu turizm mevsiminin Türkiye’de çok çok olumlu geçecegine inaniyorum.” ifadelerini kullandi.

Öte yandan Cumhurbaskani Erdogan, bayram namazi sonrasi basin mensuplarina tatli ikraminda bulunarak bayramlasti.
Kaynak: İHA