Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Yine Zirvede

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi ögrencilerinin bilimsel ve teknolojik arastirma alaninda yaptigi 560 projeden 335’i desteklenmeye deger görüldü.

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Yine Zirvede
2209-A ögrenci arastirma projeleri destekleme siralamasinda Mugla Sitki Koçman Üniversitesi ögrencileri bir önceki dönemde de 465 proje ile basvuru yapmis, bu projelerden 289’u desteklenmeye deger görülerek Türkiye birincisi olmuslardi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu’na 2021 yili birinci ve ikinci dönem yapilan basvurularda Mugla Sitki Koçman Üniversitesi ögrencileri iki dönemde de tüm üniversiteler içinde açik ara zirveyi paylasti. Üç dönemdir üst üste 2209-A bilimsel ve teknolojik arastirma alaninda 2020 2’nci dönem ikincilik, 2021 yilinda ise iki dönemde de zirveyi kimseye birakmadi.

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, 5 yil önce göreve geldiklerinde ortaya koyduklari ilk 50 Üniversite hedefini yakaladiklarini açikladi.

Rektör Çiçek, “Bu basariyi ulasabilmek için öncelikli olarak proje hazirlama kültürünü ögrencilerimize asiladik. Bunun için birçok proje egitimi verdik. Hem lisans üstünde, hem lisansta proje hazirlama derslerini müfredata dahil ettik. Bunun sonuçlarini da kisa zamanda aldik. AR-GE Üniversitesi olma hedefimizden hiç sapmadik. Bu hedefe ulasabilme yolunda ögrencilerimizin katkisinin çok büyük olacagina inandik. Ulusal, AB ve Uluslararasi alanda büyük bütçeli projeleri alan ilk üniversiteler arasindayiz. Mugla Sitki Koçman Üniversitesi olarak hedefimiz Sayin Cumhurbaskanimizin her daim söyledigi 2023-2053 ve 2071. Üç dönemdir üst üste adimizi zirveye yazdiran ögrencilerimizi ve danisman hocalarimizi bu basaridan dolayi kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA