Ünver Açiklamasi 'Su Ana Kadar Hakim Karsisina Çikmadim'

Nevsehir Eski Belediye Baskani Hasan Ünver düzenledigi basin toplantisinda kendisine ve görev yaptigi süre içerisindeki çalismalarina yönelik elestirilere cevap verdi.

Ünver Açiklamasi 'Su Ana Kadar Hakim Karsisina Çikmadim'


Nevsehir Belediye Baskani Ünver, düzenledigi basin toplantisinda gazetecilerin sorularini yanitladi. Belediye baskani seçildigi günden bugüne kadar hakim karsisinda ifade vermedigini söyleyen Ünver, "Biliyorsunuz bir süredir siyasetten ve basin mensuplari arkadaslarimdan uzak kaldim. Bu süre zarfinda hakkimda yapilan dedikodulardan da haberdarim. Bu sehirde yasamadigimi bile iddia edenler oldu. Oysaki belediye baskanligindan ayrildigim günden bu yana bu sehirden hiç ayrilmadim. Burada yasiyorum ve evim burada. Ve bu sehri çok seviyorum. Bu dedikodular bugünün meselesi degil. Bunlari 2004 yilinda göreve seçildigim günden bu yana hep yaptilar. Asfalt yaptim, asfalt santiyesini bosaltti dediler. Parke dösedim. Parke santiyesine ortak ettiler. Kaldirim boyadim, boya fabrikasina ortak ettiler. Çünkü Hasan Ünver çalismadi, Nevsehir’in talihini degistirmedi diyen bir Allah’in kulu çikmadi. Birkaç sehirde matbaa kurdugumu söyleyenler oldu. Bunlarin hepsine gülüp geçtim. Her seçimden sonra bunlari kat kat artirarak yaptilar. 2009 seçimlerinde aday olmayacagimi bile söylediler. Ilk seçime oranla oyumu artirarak yeniden seçildim. Üçüncü seçimimde yine kesinlikle aday olmayacagimi söylediler. O zamanda bu söylentiler ayyuka çikti. Bunca sene belediye baskanligi yapip birilerinin menfaatine dokunmus olabilirsiniz. Onlar dedikodu yaptilar ben Türkiye’nin en modern pazaryerini yaptim. Onlar dedikodu yaptilar ben hal yaptim. Onlar dedikodu yaptilar 30 senedir imar tadilatini veremedikleri, tarla, arsa görünen galerilerin ve Lale sanayinin imar sorunu çözdüm. Onlar dedikodu yaptilar ben halkimizin telefonla cenaze hizmeti alabilecekleri mezarliklar müdürlügünü kurdum. Onlar dedikodu yaptilar atik tesisini yaptim Avrupa birligi tarafindan Avrupa’nin en iyi tesislerinden biri olarak seçildi. Onlar dedikodu yaptilar biz AK Parti camiasi olarak bu sehri köprülü kavsaklarla donattik. Biz bu sehrin ihtiyaç sahiplerinin ev sahibi yaptik. Dünyanin en büyük yerleskesini ortaya çikarip, temizledik ve insanligin hizmetine sunduk. Biz çocuk oyun alanlari, yesil alanlar yaptik. Biz kimsesizlerin elinden tuttuk. Kimsesizlerin elinden tuttuk" dedi.

Ünver, "Biz hizmet yaptik. Telekom’un önünde ben bir gazetecinin çok kez haber yaptigini biliyorum. Telekom’un önüne asfalt dökememislerdi. Telekom binasinin bir yanini toz gelmesin diye duvarla örmüstü. Vilayetin karsisinda kaldirim yoktu. 2000 Evler yolunda kaldirim yoktu. Hasan Ün9ver hizmet yapti, onlar dedikodu yapti. Onlara hakkimi helal ediyor muyum? Ediyorum. Hakikaten zor is. Onlar bir türlü siyasi taassuptan kurtulup bizim ne yaptigimizla ilgilenemediler. Allah’in izniyle hesabini veremeyecegimiz hiçbir seyin altinda imzamiz yok. 18 yildir benim hâkim karsisinda verilmis bir tek ifadem yok. Hâkim karsisina çikmisligim yok. Oysa ne dediler gece Aksaray’da hapis yatiyor, gündüz belediye baskanligi yapiyor dediler. Türk ceza kanununda böyle bir tecziye sistemi var mi? Hesap vermeye de her zaman hazirim. Her zaman alnimiz açik hizmet ettik" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA