Türkiye Belediyeler Birligi'nden Kastamonu Belediyesi'ne Bir Ödül Daha

Türkiye Belediyeler Birligi Olagan Meclis Toplantisi Ankara’da gerçeklestirildi. Toplantida Baskan Vidinlioglu, ödülünü Adalet Bakani Bekir Bozdag’in elinden aldi.

Türkiye Belediyeler Birligi'nden Kastamonu Belediyesi'ne Bir Ödül Daha
Türkiye Belediyeler Birligi Olagan Meclis Toplantisi Ankara’da, Adalet Bakani Bekir Bozdag ve Cumhurbaskanligi Yerel Yönetim Politikalari Kurul Baskan Vekili Prof. Dr. Sükrü Karatepe’nin katilimlariyla gerçeklestirildi.

Olagan Meclis toplantisinda Türkiye Belediyeler Birligi Encümen seçiminin ardindan Gidani Koru, Yesil Sehirler ve Çocuk Dostu Sehirler Fikir ve proje yarismasinda dereceye giren Belediye Baskanlari’na ödülleri verildi.

Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu, Yesil Sehirler Fikir ve Proje yarismasi dalinda Sürdürülebilir Ulasim, Temiz Hava ve Saglikli Yasam projesiyle ödüle layik görüldü.

Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu ödülünü Adalet Bakani Bekir Bozdag ile Türkiye Belediler Birligi ve Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’in elinden aldi.

Baskan Vidinlioglu, 2021 yili içerisinde Türkiye Belediyeler Birligi’nden Genç Dostu Belediye, Kent Baskan Dergisi’nden Proje Ödülü ve Uluslararasi Altin Kentler Birligi tarafindan ise En Basarili Belediye Baskani ödülüne layik görülmüstü.

Türkiye Belediyeler Birligi’nin her toplantisinin sehirlerin gelisimi için önemli oldugunu söyleyen Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu, “Türkiye Belediyeler Birligi’nden bir yil içerisinde ikinci ödülü almaktan mutluluk duyuyorum. Bizler sehrimizin gelisimi için proje üretmeye devam edecegiz. ‘Sürdürülebilir Ulasim, Temiz Hava, Saglikli Yasam’ projemiz sehir merkezlerinde nüfusun artmasiyla birlikte olusan bazi problemleri çözmeye yönelik bir adim. Ulasim konusu da bunlardan bir tanesi. Her geçen gün artan araç sayisi trafik sorununu daha da isin içinden çikilmaz hale getiriyor. Biz ‘sürdürülebilir ulasim, temiz hava, saglikli yasam’ diyerek bu konuda bir adim attik. Sehir içi ulasimda bisiklet kullanimini arttirmak adina projemizi ortaya koyduk. Ulasim rahatlayacak, akaryakit tüketimi azalacak ve havamiz daha temiz olacak, ekonomik fayda saglayacak, en önemlisi de bu ulasim yönetimi saglikli olacak. Kisa zamanda projeye baslamak için çalismalarimiz sürüyor. Kastamonu’muz adina ödül almak hele ki böyle degerli bir projeyle ödüle layik görülmek mutlulugumu daha da arttirdi. Bizlere ödülümüzü takdim eden Adalet Bakanimiz Sayin Bekir Bozdag ve Türkiye Belediyeler Birligi Baskanimiz Sayin Fatma Sahin’e de tesekkür ediyorum. Insallah daha nice güzel projeyle sehrimizin tanitimina ve gelisimine katki saglamayi sürdürecegiz” dedi.

3-5 Haziran tarihleri arasinda Kastamonu’da düzenlenecek Türk Dünyasi Günlerine tüm bakanlarin davet edildigini söyleyen Baskan Vidinlioglu, “Sehrimizde düzenleyecegimiz Türk Dünyasi Günleri’ne bugün itibariyle tüm bakanlarimizi davet etmis bulunuyorum. Insallah genis katilimli bir programi sehrimizde gerçeklestirecegiz. Sehrimize ilgiyle yaklasan tüm devlet büyüklerimize tesekkür ediyorum. Yine Türkiye Belediyeler Birligimizin olagan genel kuruluna katilan degerli baskanlarimizi da etkinligimize davet ettim. Kastamonu’nun tanitimini en üst düzeyde yapmak adina çalisiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA