TPAO'daki Staj Ve Kariyer Firsatlari Ögrencilere Aktarildi

Bartin Üniversitesinde gerçeklestirilen seminerde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaligi (TPAO) tarafindan Milli Teknoloji Üssü tanitilarak, staj ve kariyer firsatlari hakkinda bilgiler verildi.

TPAO'daki Staj Ve Kariyer Firsatlari Ögrencilere Aktarildi
Bartin Üniversitesi Kutlubey Yerleskesi Mimar Sinan Dersligi Konferans Salonunda gerçeklestirilen etkinlige ögrenciler yogun ilgi gösterdi. Bartin Üniversitesi ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortakligi (TPAO) arasinda imzalanan “Biz Bize Kariyer” protokolü çerçevesinde gerçeklestirilen etkinlikte TPAO Insan Kaynaklarindan Berivan Haligür konusmaci olarak katildi.

TPAO tarafindan basariyla yapilan arama ve üretim faaliyetleri hakkinda bilgiler veren Haligür, Türkiye’nin yegâne milli petrol sirketi olarak yüzlerce kisiye istihdam sagladiklarini ifade etti.

Haligür, konusmasinda TPAO’nun personel statüsü, is tanimlari, kariyer yolu, ise alim sekilleri ve staj imkânlari konularini aktararak “TPAO tarafindan basta Petrol ve Dogal Gaz, Jeoloji, Jeofizik, Makine, Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Mühendisligi olmak üzere hem sayisal hem de sözel alanlarda birçok farkli disiplinde staj ve istihdam olanaklari sunulmaktadir. Bu noktada üniversite ögrencilerimiz basta olmak üzere ülkemizin potansiyeline güveniyoruz. Yerli ve milli teknolojilerimizi bu ülkenin evlatlarina emanet etmek istiyoruz” dedi.

Yüksekögretim Kurulu Baskanligi ile Türkiye Petrolleri Offshore Technology Center (TP-OTC) arasinda imzalanan is birligi protokolünün de önemine deginen Haligür, nitelikli insan kaynagi için isyeri ve staj egitimleri ile istihdam destekleri sagladiklarini kaydetti.

Bartin Üniversitesi bünyesinde basariyla uygulanan “Isyeri Egitim Modeli”ni ögrencilerin yeni deneyimler kazanmasi için bir firsat olarak degerlendiren Haligür, ayrica gelen sorulari da cevaplandirdi.

Etkinlik, katkilari dolayisiyla Mühendislik, Mimarlik ve Tasarim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bülent Cengiz tarafindan Berivan Haligür’e tesekkür belgesinin takdim edilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA