Samsun'da Müzeler Günü Etkinligi

SAMSUN – Samsun’da 18 Mayis Müzeler Günü kapsaminda Atatürk temali resim sergisi açildi.

Samsun'da Müzeler Günü Etkinligi
18 Mayis Müzeler Günü dolayisiyla Samsun Müze Müdürlügü tarafindan Atatürk’ün Samsun’a her geldiginde ikamet ettigi Gazi Müzesi’nde (Mintika Palas Otel) etkinlik düzenlendi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan etkinlikte ilk önce Ilkadim Güzel Sanatlar Lisesi ögrencileri tarafindan Atatürk’ün sevdigi eserler seslendirildi.

Programda konusan Samsun Müze Müdürü Kenan Sürül, “18 Mayis Müzeler Günü’nde müdürlügümüze bagli Gazi Müzesi’nde ertesi günün de 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami olmasi nedeniyle bir etkinlik düzenledik. Atatürk Samsun’da 4 defa kaldi. Samsun’a her gelisinde kaldigi ve ulusal kararlarin alindigi Gazi Müzesi’nde düzenlenen etkinlikte Atatürk’ün sevmis oldugu sarkilar canli performans ile sergilendi. Ilkadim Güzel Sanatlar Lisesi ögrencileri hem Atatürk’ün sevdigi parçalari seslendirdiler hem de Atatürk temali resimlerinin sergisini açtilar. 1 hafta boyunca açik kalacak serginin açilisini da bugün gerçeklestirdik” dedi.

Etkinlik, müzik performansinin ardindan resim sergisinin açilmasiyla devam etti. 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami nedeniyle Samsun’a gelen yerli turistler de müze ziyaretinin yani sira resim sergisine de göz gezdirdi.

Öte yandan Müzeler Haftasi dolayisiyla Müze Müdürlügü tarafindan Samsun’un belirli kesimlerinde arkeolojik kazi çalismalari da yapilacak.
Kaynak: İHA