Mugla Milas'ta Itfaiye Ekipleri Faciayi Önledi

Mugla’nin Milas Ilçesi’ne bagli Yasyer Mahallesi’ndeki hayvancilik tesislerinde meydana gelen yanginda itfaiye ekiplerinin cansiperane çalismalari faciayi önledi. Yaklasik 16 saat süren yanginda itfaiye ekipleri alevlerin oksijen tanklarina ve isletmedeki hayvanlara ulasmasi önlendi.

Mugla Milas'ta Itfaiye Ekipleri Faciayi Önledi
Dün aksam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle baslayan yangini söndürme çalismasi tam 16 saat sürdü. Itfaiye ekipleri yanan saman balyalarinin etrafini kisa sürede çevirerek yangina yakin noktadaki oksijen tanklari, küçük ve büyükbas hayvanlar ile diger bölümleri yangindan korudu. Zaman zaman korku dolu anlarin yasandigi yanginda cansiperane mücadele veren itfaiyeciler büyük bir felaketi de önledi.

Mugla’nin Milas Ilçesi’nde Yasyer Mahallesi’nde bulunan özel bir firmaya ait hayvancilik tesisinde aksamüstü saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangin çikti. 112 Acil Çagri Merkezi’nden gelen ihbarin ardindan bölgeye 1 grup amiri, 2 itfaiye çavusu, 11 müdahale personeli ve 6 adet yangin söndürme arazözü sevk edildi. Yaklasik 500 ton saman balyasinin bulundugu alanda baslayan yanginin çevresinde bulunan büyükbas ve yavru buzagilarin bulundugu alan, sivi oksijen tanklari ve yavru balik üretim alanlarina siçramamasi için yanan alanin çevresinde 6 yangin söndürme araci ile çalisma baslatti.

Söndürme çalismalari sirasinda yaklasik 500 ton saman balyasinin oldugu alanda baslayan yanginda yüzlerce ton yem, is makinalari araciligi ile yangin noktasindan uzaklastirildi.

Itfaiye ekiplerinin yaklasik 16 saatlik çalismasinin ardindan yangin söndürülerek büyük bir facia önlenmis oldu. Ates savasçilarinin fedakar çalismalari göz doldurdu.
Kaynak: İHA