MHP Il Baskani Garip; '19 Mayis Ruhu Hala Canlidir'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Il Baskani Av. Yusuf Garip, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami nedeniyle yayimladigi mesajinda, “19 Mayis tarihi, söz konusu vatan ve bagimsizlik oldugunda, Türk Milleti’nin neleri göze alabildiginin, dirilis suuruyla neler yapabileceginin gösterildigi çok önemli bir tarihtir. 19 Mayis ruhu hala canlidir” dedi.

MHP Il Baskani Garip; '19 Mayis Ruhu Hala Canlidir'


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Il Baskani Av. Yusuf Garip, Türk Ulusunun ve gençlerin 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayramini kutlayip mesajinda su ifadelere yer verdi; “19 Mayis 1919, Türk milletinin talihini zaferle biten bir rotaya çevirdigi, aziz vatanin üzerindeki kirli oyunun sökülüp atildigi bir tarihtir. Büyük Komutan Mustafa Kemal önderliginde, Istanbul’dan kalkip Samsun’a giden Bandirma Vapuru, beraberinde, milli bagimsizligin bu topraklara sonsuza kadar sirayet etkisini de götürmüstür. Alparslan’dan bu yana Türk yurdu olan Anadolu topraklarini bölüsmek ve paylasmak isteyen emperyalist güçler, 19 Mayis’ta baslayan Milli Mücadele atesinde kavrulup küle dönmüstür. Büyük Türk Milleti’nin son kanina kadar savunmak için yola çiktigi bu aziz vatan, 19 Mayis’ta Samsun’da baslayan büyük mücadele ile sehit kanlariyla sulanarak bugünlere gelinmistir.”

“Türk gençligi, bagimsizligin yikilmaz bekçileridir”

Hiçbir kirli oyunun bu topraklar üzerinde tutmayacagini belirten Garip, “O günden bu güne emperyalist güçler farkli yöntemlerle Anadolu topraklarina hala saldirmakta Ancak Büyük Türk Milleti, her seferinde bu saldirilari yine 19 Mayis 1919 ruhuyla gögsünü siper ederek durdurmaktadir. 19 Mayis tarihi, söz konusu vatan ve bagimsizlik oldugunda, Türk Milleti’nin neleri göze alabildiginin, dirilis suuruyla neler yapabileceginin gösterildigi çok önemli bir tarihtir. Bugün de bu kadim Türk topraklarina göz dikenler bilmelidir ki, 19 Mayis Ruhu, bu ülkenin her bir evladinin içinde canlidir ve tehdit gördügünde disariya çikmak için bir an bile tereddüt etmez. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin bagimsizliga giden yolundaki en önemli tarihlerden biri olan 19 Mayis’i gençlerimize bayram olarak armagan etmistir. Türk Gençligi, bugün Türkiye’nin ana dinamigidir, bagimsizligin, birlik ve beraberligin yikilmaz bekçileridir. Içinde vatan sevgisi olan nice gençlerimiz bu ülkeyi daha ileriye tasiyacak nice basarilara imza atacak güçte, bilgide ve donanimdadir. Bizim, Türk gençligine olan inancimiz ve destegimiz hiç bitmez. Büyük devlet adami Alparslan’in ‘Geldik’, büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘gitmiyoruz’ diyerek Türk topragi olarak mühürledigi bu aziz vatan, gençlerimizin omuzlarinda yükselecektir. Türk Ulusunun ve gençlerimizin 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutlar, kurtulus savasinda canini veren aziz sehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim” dedi.

Kaynak: İHA