Istanbul Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Memisoglu Açiklamasi 'Bir Savastan Zaferle Çiktigimiza Inaniyoruz'

12-18 Mayis Hemsireler Haftasi dolayisiyla gerçeklestirilen etkinlikte konusan Istanbul Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Kemal Memisoglu, “Hepimiz bir savastan çiktik, zaferle çiktigimiza inaniyoruz. Insan gücü olarak belki de dünyanin en özverili, en çaliskan insan gücüne sahip oldugunu bilerek bu Covid’de mücadeleye basladik ve mahcup da olmadik. Çünkü biz Covid’de dünyanin en iyi saglik hizmetini sunabildigimizi hem alt yapi hem insan gücü olarak gösterdik” dedi.

Istanbul Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Memisoglu Açiklamasi 'Bir Savastan Zaferle Çiktigimiza Inaniyoruz'
Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi ve Saglik Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) is birliginde "Hemsirelik Zirvesi: Küresel Sagligi Güven Altina Almak Için Hemsirelige Yatirim Yapim ve Haklari Saygi Gösterin" etkinligi düzenlendi.

Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi’nde gerçeklesen etkinlige Istanbul Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Kemal Memisoglu, Hastanenin Koordinatör Bashekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, Saglik Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Hemsirelik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Merdiye Sendir ile çok sayida saglik çalisani katildi.

Törende hemsirelerin pandemi döneminde kimi zaman ailesini bile görmeden büyük bir özveriyle çalistigina dikkat çekildi.

“Hepimiz bir savastan çiktik, zaferle çiktigimiza inaniyoruz”

Türkiye’nin pandemi sürecinde basarili bir sinav verdigini ifade eden Istanbul Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Kemal Memisoglu, “Hepimiz bir savastan çiktik, zaferle çiktigimiza inaniyoruz. Türkiye özellikle Covid’deki mücadelesiyle hem saglik alt yapisi hem saglik sistemi hem saglik çalisaninin büyük özverisi, çabasiyla esasinda dünyaya örnek olacak bir mücadele verdik. Türkiye saglik anlaminda çok büyük gelisim süreci yasadi. Insan gücü olarak da belki de dünyanin en özverili, en çaliskan saglik insan gücüne sahip oldugunu bilerek bu Covid’le mücadeleye basladik ve mahcup da olmadik. Hastaneleri dolastigimda o cengaverlere, o kahramanlara bizzat sahitlik etmis birisiyim. Evini, çocugunu, annesini, babasini birakarak misafirhanelerde, otellerde yurtlarda kalan saglik çalisanlari gerçekten bizim yüzümüzün aki oldu. Istanbul’da özel, kamu, üniversitede yaklasik 45 bin hemsirelik meslegini yapan arkadasimiz var. Sadece meslek yapmiyoruz biz, esasinda bir sanat yapiyoruz. Kendi çocugumuzu birakip baskalarinin çocuguna merhem olmaya çalisiyoruz” seklinde konustu.



“Baskasinin yaptiklarini takdir etme süreçlerini bitirdik”

“Belki eksigimiz bu bizim” diyerek saglik çalisanlarinin özverili çabasinin anlatilmasi gerektigini ifade eden Prof. Dr. Memisoglu söyle konustu: “Biz baskasinin yaptiklarini takdir etme süreçlerini bitirdik artik, bizler saglikta dünyanin lideri olup, önderi olacak hem alt yapiya hem bilgiye sahip bir toplumuz. Çünkü biz Covid’de dünyanin en iyi saglik hizmetini sunabildigimizi hem alt yapi hem insan gücü olarak gösterdik”

“Hemsire arkadaslarimiz meslegimizin en cefakar, vefakar, sefkatlisi”

Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi Koordinatör Bashekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, hemsirelerin pandemi sürecinde gösterdigi büyük çaba ve fedakarligin göz ardi edilmemesi gerektigini ifade etti.

Hemsirelerin hastalarla çok yakin iliski içinde olduguna dikkat çeken ve hemsirelere seslenen Prof. Dr. Yiyit, “Malumunuz bu haftayi Hemsirelik Haftasi olarak kutluyoruz. Bu defaki bence bundan öncekilerden farkliydi sebebi su; biz hemsire arkadaslarimizi bizim meslegimizin en cefakar, vefakar, sefkatlisi olarak tanimlarken bu pandemi yol yürüyüsünden sonra da saglik ordusunun en kahramanlari diye tanimlamaya basladik. Bu yükü üzerimizden attiktan sonra da eger bir zafer konusmasi yapacaksak bir zafer aniti dikeceksek bunun en büyük kismini da sizlere birakmamiz gerektiginin farkindayiz” diye konustu.

Kaynak: İHA