Gençler Bilgileriyle Kiyasiya Yaristi

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin Il Milli Egitim Müdürlügü isbirligiyle ikincisini düzenledigi Liselerarasi Ulusal Münazara Turnuvasi’nin sampiyonu, BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi’nden Alper Akman ile Efe Dönmez’den olusan Mimoza takimi oldu.

Gençler Bilgileriyle Kiyasiya Yaristi
Okul öncesi egitimden üniversiteye kadar egitimin her alaninda önemli proje ve etkinlikleri hayata geçiren Büyüksehir Belediyesi, son olarak Ulusal Münazara Turnuvasi’nin ikincisini gerçeklestirdi. 23 il, 69 okul ve 120 takimin mücadele ettigi turnuvanin finali, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yogun katilimla yapildi. Bursa Erkek Lisesi’nden Zeynep Pamukel ve Celal Koyun’dan olusan Tahinli Kaymakli Kemalpasa, Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi’nden Damlanur Duran ve Muhammet Zeybek’den olusan Var Olussal Sancilar ile Alper Akman ve Efe Dönmez’ den olusan Mimoza ve Istanbul Haydar Pasa Lisesi’nden Esra Zeynep Salli ve Meriç Cömert’in olusturdugu Polimer takimlari finalde mücadele etti.

Takimlar, jüri tarafindan belirlenen ‘Hükümet, insan duygularini dogru sekilde anlayabilen ve karsilik verebilen yapay zekalarin yükselisini destekler’ konusunu tartisti. Jüriden en yüksek puani alan Alper Akman ve Efe Dönmez’den olusan Mimoza takimi birinci oldu. Turnuvanin finalistleri ile sampiyon takima kupa, madalya ve hediyelerini Büyüksehir Belediye Baskanvekili Süleyman Çelik ile Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Aydin Narin verdi.

Ödül töreninde konusan Bursa Büyüksehir Belediye Baskanvekili Süleyman Çelik, "Gençler gelecegimizin teminatidir oldugunu her firsatta dile getiririz. Bugün arkadaslarimizin fikirleriyle ettikleri mücadeleyi görünce, bu sözün dogrulugu ortaya çikti. Turnuvaya katilan, emek verenlere tesekkür ediyor, hem finalistlerimizi hem de sampiyon takimi kutluyorum. Basarilarinizin devamini diliyorum" dedi.

Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Aydin Narin ise, “Güzel bir müsabaka oldu. Büyüksehir Belediyemize çok tesekkür ediyorum. Bundan sonra da bu tür organizasyonlarda okullarimizla her zaman destek vermeye devam edecegiz. Mücadele eden tüm arkadaslarimiz argümanlarini çok iyi savundu. Ögrencilerimize, emek veren anne-babalarina, ögretmenlerimize çok tesekkür ediyor, tebrik ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA