Fatsali Ögrenciler Anlayarak Hizli Okuyacak

Ordu’nun Fatsa Belediyesi tarafindan hayata geçirilen ‘Anla Hizlan Odaklan Basar’ (AHOB) adli yapay zeka projesi ile egitimde basari çitasinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Fatsali Ögrenciler Anlayarak Hizli Okuyacak
Fatsa’yi gelecege tasiyacak projeleri hayata geçiren Fatsa Belediyesi, yeni neslin daha donanimli olmasina yönelik gelistirdigi egitim projelerine bir yenisini daha ekledi. Fatsa Belediyesi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü isbirligi ile uygulamaya konulan yapay zeka projesinin, bilgilendirme ve tanitim toplantisi Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Toplantiya, Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, Ilçe Milli Egitim Müdürü Saygin Atinkaya, okul müdürleri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Programda yapilan sunumlarin ardindan konusan Fatsa Ilçe Milli Egitim Müdürü Saygin Atinkaya, anlayarak hizli okuma egitim programinin ögrencilerin sinav ve ders basarisina önemli katkilar saglayacagini ifade etti.

Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar ise, çocuklarin iyi bir egitim almalarinin en büyük arzularindan olduguna deginerek, "Bu hedefle 7 ve 11’inci sinif olmak üzere yaklasik 4 bin ögrencimizin ders ve sinav basarisini artiracak yapay zeka temelli dijital egitim seti anlayarak hizli okuma programini gençlerimizin hizmetine sunduk. Sinavlarda ve derslerde yüzde 80 üstünde bir basariya ulastiracak bu egitim programi ile ögrencilerimizin dikkat eksikligi sona erecek, odaklanma sorunu ortadan kalkacak ve kitap okuma aliskanligi kazanacaktir. Gençlerimizin egitimine her dönemde destek verdik. Pandemi sürecinde de, gençlerimizi unutmadik. 7 sayidan olusan bilim, egitim, teknoloji ve kültür dergisi olan toplam 56 bin adet ’Lisezone’ dergimizi kapi-kapi gençlerimize ulastirdik. Gençlerimizin görevi derslerine çalismak, bizim görevimiz de onlari gelecege tasimaktir. Sinav ve ders basarisini yükseltecek projemizin hayirli olmasini diliyor, tüm ögrencilerimize basarilar diliyorum ” dedi.

Konusmalarin ardindan temsili olarak 8 ögrenciye yapay zeka temelli anlayarak hizli okuma egitim programinin lisans sertifikalari verildi.

Kaynak: İHA