DISKI Yenisehir Akkoyunlu Mahallesindeki Arizayi Kisa Sürede Giderdi

Diyarbakir Su ve Kanalizasyon Idaresi (DISKI) Genel Müdürlügü, Yenisehir ilçesi Akkoyunlu Mahallesinde meydana gelen arizayi gidererek sebekeye yeniden içme suyu vermeye basladi.

DISKI Yenisehir Akkoyunlu Mahallesindeki Arizayi Kisa Sürede Giderdi
DISKI Genel Müdürlügü, kent merkezi, ilçeler ve kirsal mahallelerde meydana gelen içme suyu arizalarina aninda müdahale ediyor. Yenisehir ilçesi Gevran Caddesi Akkoyunlu Mahallesi 2’nci sokakta bulunan boruda olusan patlagi onardi. Ekiplerin, tespit ettigi arizanin onarilmasinin ardindan Akkoyunlu bölgesine yeniden içme suyu verilmeye baslandi. Arizaya müdahale çalismalarini yerinde inceleyen DISKI Genel Müdürü Firat Tutsi, ekiplerin yogun çalismasiyla sorunu çözdüklerini söyledi.



15 Mayis’ta saganak yagis ve olumsuz hava sartlari nedeniyle Dicle Baraji-Diyarbakir Merkez Içme Suyu Aritma Tesisi arasinda iletimi saglayan enerji hatlarinda meydana gelen arizanin içme suyu sebekelerine de zarar verdigini belirten Tutsi, enerji hattindaki arizadan dolayi yaklasik 12 saat onarim çalismasi yürüttüklerini ifade etti.

Tutsi, depolarin ve kentin içme suyu sebeke hatlarinin bosalmasi nedeniyle, su akisinin yeniden saglanmasiyla olusan basinçtan dolayi bazi hatlarda arizalarin yasandigini kaydetti.

Yasanan bu tarz arizalara ekiplerinin aninda gerekli müdahalede bulundugunu vurgulayan Tutsi, en temel ihtiyaç olan içme suyu arzinda vatandaslarin herhangi bir magduriyet yasamamasi için arizalarin ivedilikle giderildigini vurguladi.
Kaynak: İHA