DESKI Yatirimlariyla 2021'E Damga Vurdu

Denizli Büyüksehir Belediyesi DESKI’nin 2021 yili faaliyet raporu onaylandi. Küresel isinma ve iklim degisiklikleriyle birlikte suyun bir damlasinin bile kiymetli hale geldigi bir çagda olduklarini vurgulayan Baskan Zolan, “2014 yilindan bugüne 7 bin kilometrenin üzerine altyapi hatti ile 14 aritma tesisi, 255 sondaj ve 75 adet içme suyu deposu yaptik” dedi.

DESKI Yatirimlariyla 2021'E Damga Vurdu


Denizli Büyüksehir Belediyesi DESKI Genel Müdürlügü 2022 Mayis Ayi Olagan Genel Kurulu Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan baskanliginda yapildi. Toplantida, Büyüksehir Belediyesi DESKI Genel Müdürlügü’nün 2021 yili Faaliyet Raporu görüsüldü. Büyüksehir DESKI’nin 2021 yilinda yaptigi yatirimlari anlatan kisa film ile baslayan toplantida Baskan Zolan 2021 yili içerisinde yaptiklari çalismalari anlatti. Baskan Zolan, “Sükürler olsun 1 yillik süreç içerisinde de insanlarimizin ihtiyaçlarini karsilamak için gece gündüz tüm çalisma arkadaslarimla birlikte gayret ettik. 2021 yilinda 358 kilometrenin üzerinde içme suyu, 78 kilometrenin üzerinde kanalizasyon, 30 kilometreye yakin yagmur suyu hatti olmak üzere toplam 467 kilometre hat dösedik. Bir yil içinde yaklasik Denizli’den Ankara’ya varan uzunlukta içme suyu, kanalizasyon ve yagmur suyu hatti dösedik” dedi.



Rekor yatirimlar tek tek anlatildi

Büyüksehir DESKI’nin 2014’ten bugüne hayati derecede önemli yatirimlari oldugunu dile getiren Baskan Osman Zolan, “2014 yilindan bugüne 7 bin kilometrenin üzerine altyapi hatti ile 14 tane aritma tesisi, 255 sondaj ve 75 tane içme suyu deposu yaptik. Insallah bu yatirimlarimiz devam edecek” dedi.

2021 yilinda sadece 34 adet sondaj yaptiklarin ve bu çalismalara devam ettiklerini ifade eden Baskan Zolan, “Bu yil iki tane aritma tesisini hizmete aldik. Merkezde basladigimiz Anafartalar, Aktepe, Dokuzkavaklar, Deliktas, Karsiyaka mahallelerinde altyapimizi tamamladik. Ayrica Merkezefendi ilçesinin Merkezefendi Mahallesi’nde içme suyu, kanalizasyon ve yagmur suyu hatlarini tamamladik. Adalet, Bereketler, Zafer ve Akçesme mahallelerinde yagmur suyu hatti, Yenisafak Mahallesi’nde de kanalizasyon hatti yaptik. Sevindik, Sümer, Karsiyaka mahallelerimizi kapsayan içme suyu kanalizasyon ve yagmur suyu hatlarimizi da insallah bu ay bitiriyoruz. Yenisehir içme suyu hatlarini da bastan asagiya degistirdik” diye konustu.



“2021 yili sonunda kayip kaçak oranimizi yüzde 29’a indirmis durumdayiz”

Büyüksehir DESKI 2021 yili Faaliyet Raporu’nun detaylari hakkinda bilgi veren Baskan Zolan, yeni baslayacaklari çalismalar hakkinda da konustu Baskan Zolan, “Hürriyet, Kayihan ve Asmalievler mahallelerinde altyapi yatirimlarimiz basladi.

Tespit ettigimiz ilçelerimizdeki, mahallelerde içme suyu ile ilgili agirlikli hat degisimleri söz konusu, onun da ihale hazirliklari son noktaya geldi. 2021 yili sonunda yapmis oldugumuz çalismalarin sonucunda kayip kaçak oranimizi yüzde 29’a indirmis durumdayiz. Her bir metreküp suyun maliyeti var ve biz bu kayip kaçak oranini düsürdükçe o maliyetten kurtulacagiz” diye konustu.

2023 sonunda tüm belediyelere hedef olarak konulan yüzde 30 kayip kaçak oranina simdiki çalismalarla geldiklerini ifade eden Baskan Zolan, 2022 sonu itibariyle yüzde 25-26 bandini hedeflediklerini söyledi.



“Suyun bir damlasinin bile kiymetli hale geldigi çagdayiz”

2021 yilinda Büyüksehir Belediyesi DESKI’nin pandemi ve olumsuzluklara ragmen durmadan çalistigini belirten Baskan Zolan, “Bu duyarlilikla zaten altyapi çalismalarina baslamistik. Insallah sonuna kadar da devam edecegiz. Ben göreve baslamadan önce Denizli’nin yagmur suyu hatlari olsaydi, içme suyu hatlari bastan asagi degismis, kayip kaçak oranlari 30’un altina inmis, kanalizasyon hatlari hallolmus olsaydi, neler yapardik. Onlarla ugrasmamis olsaydik, farkli seyler yapilirdi, sehri farkli yerlere götürürdük ama bizim temel sorunlari çözmemiz, altyapiyi halletmemiz gerekiyordu. Altyapi sorunlarini çözmeden, üste ne yaparsan yap yakismaz, kalici olmaz. Küresel isinma ve iklim degisiklikleriyle birlikte suyun bir damlasinin bile kiymetli hale geldigi bir çagdayiz. ‘2011 yilina dönüp tekrar Baskan olsan bu isleri yapar miydiniz?’ diye sorsaniz, daha fazlasini yapardim. Çünkü yapilan dogru bir is” diye konustu.



DESKI 2021 yili faaliyet raporu onaylandi

2021 yili Faaliyet Raporu’nun onaylandigi gündemde, ilçe belediye baskanlari ve meclis üyeleri Büyüksehir DESKI’nin il genelinde yaptigi yatirimlardan duyduklari memnuniyeti dile getirerek Baskan Osman Zolan’a tesekkür etti. Öte yandan Denizli Büyüksehir Belediyesi ve Büyüksehir DESKI’nin 2021 yili kesin hesabi da görüsülerek onaylandi.
Kaynak: İHA