Binlercesi Arasindan Özenle Seçip Valiye Hediye Etti

Sivasli biçak ustasi, binlerce boynuzun arasindan özenle seçip koleksiyonuna katip manda boynuzundan yaptigi biçak setini Sanliurfa’ya atamasi yapilan Sivas Valisi Salih Ayhan’a hediye etti.

Binlercesi Arasindan Özenle Seçip Valiye Hediye Etti
Biçak ustasi Emre Göçeri, koç ve manda boynuzlarindan yaptigi Sivas Biçaklarini koleksiyona dönüstürdü. Binlerce boynuzun içerisinden özenle seçtigi boynuzlari ince isçiliklerle koleksiyonluk biçaklar haline dönüstüren Göçeri, bir seti geçtigimiz hafta Cumhurbaskanligi kararnamesi ile Sivas Valisiyken Sanliurfa Valiligine Atanan Salih Ayhan’a hediye etti.

“Tayininin çikmasi bizim için üzücü”

Sivasli biçak ustasi Emre Göçeri, Vali Salih Ayhan’in Sivas’ta çok büyük hizmetler yaptigini belirterek, “Benim koleksiyonluk biçak serim var. Sayin Sivas Valimiz Salih Ayhan’in bizde degeri çok farkli, kendisinin Sivas’a çok büyük hizmetleri oldu. Sanliurfa’ya tayininin çikmasi bizim için gerçekten üzücü Insallah daha iyi hizmetleri orada olur. Onun için patentini aldigim koleksiyonumdan ayirmis oldugum 3 tane özel tasarim çakim kendisine nasip oldu. Bizzat hediye etmek için götürecegiz. Boynuzda kolay kolay bu saplar çikmaz biz on binlerce boynuzun içerisinden seçerek koleksiyonumuza kattik. Bu özel tasarim biçaklari koleksiyonumuzdan çikarip valimize hediye etme karari aldik” seklinde konustu.

Öte yandan hediyeyi alan Vali Salih Ayhan, biçaklari çok begendigini söyleyerek, Emre Göçeri’ye tesekkür etti.
Kaynak: İHA