Bin 800 Metre Parkuru Bulunan Gülüç Irmagi'nda Ilk Kürek Yarislari Yapildi

Zonguldak’in Eregli ilçesine bagli Gülüç Beldesi Irmagi’nda 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri çerçevesinde kürek yarisi yapildi.

Bin 800 Metre Parkuru Bulunan Gülüç Irmagi'nda Ilk Kürek Yarislari Yapildi
Gülüç Belediyesi tarafindan yapimi tamamlanan Kano Kulübü’nün açilisi 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri dahilinde Gülüç Irmagi’nda veteranlar takimi sporcularinin katilimi ile kürek yarislari yapildi. Sporcular yaris sonunda Türk Bayragi açarak güzel bir görsel olusturdu. Dünya ve Avrupa’da birçok sampiyonlugu bulunan Fatih Örer’in katildigi programda sporcular gösteri amaçla yaristi. Düzenlenen yarismanin ardindan dereceye giren sporculara madalya verildi.

Kdz. Eregli Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Adem Çelik, Gülüç’te Spor Bakanligi ve Spor Toto’nun destekleri ile yapilan kano tesisinin açilisi için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, tesis ile birlikte Eregli’de amaçlarinin yeni sporcular yetistirmek oldugunu söyledi.



Dünya ve Avrupa’da birçok kez ülkemizi temsil edip sampiyon olan Fatih Örer ise Gülüç Beldesi’ne böyle bir tesisin kazandirilmasindan duydugu memnuniyeti ifade etti.

Örer konusmasinda, “Ben Istanbul’da yasiyorum. 45 yildir kürek sporcu ile ugrasiyorum. 22 yildir da masterlerde Türkiye’yi temsil ediyorum. 5 kez dünya ve 8 kez Avrupa Sampiyonlugum var. Burada böyle bir etkinlige destek veren master arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Insallah bu olay burada yeniden küllerinden dogup alev olacak” dedi.

Gülüç Belediyesi olarak kendileri için hayal olan bir projeyi hayata geçirmenin gurur ve mutlulugunu yasadiklarini anlatan Gülüç Belediye Baskani Gökhan Mustafa Demirtas, amaçlarinin yeni tesis ile birlikte hem dünya çapindaki sporculari Gülüç’e getirmek hem de yeni sporcular yetistirmek oldugunu söyledi.

Demirtas gazetecilere yaptigi açiklamada su sözlere yer verdi: “Gülüç için bu proje bizlerin bir hayaliydi. Bizde bu hayali gerçeklestirmek için yolunda bulunduk. Ileriki günlerde burada hem kano kürek egitimleri verilecek hem de bölgeyi turizme açacagiz. Dünya çapinda sporcular buraya gelip yarisacaklar. Bizim hedefimiz Gülüç’ü daha da güzel bir hale getirmek. Bugün Gülüç Irmaginda bu yarislarin yapilmasi ve protokolümüzün ve diger misafirlerinde gelmesi bizleri onurlandirdi ve gururlandirdi. Ileriki günlerde kano kürek sporunu küçük yasta çocuklarimiza da asilamaya baslayacagiz. Onlari da spora yönlendirecegiz. Alt yapi olarak spor Bakanligimiz ve Spor Toto’nun destekleri ile Kano Kulübümüzün binasini, içerisinde soyunma giyinme odalari, duslar ve kano malzemelerin konulabilecegi bir yer yapiyoruz. 6 tane kano aldik. Ileriki günlerde daha küçüklerini alip ufak çocuklarimiza egitim verecegiz. Hemen yanina sosyal tesislerimize kazandirdik. Buraya egitime gelen çocuklarimizin aileleri gelip çocuklarini izleyebilecek. Burada bin 800 metre uzunlugunda bir parkurumuz var. Ayni zamanda derenin kenarinda yürüyüs alanlarimiz var. Parkur boyunca aileler izleyebilecek. Böyle bir alan Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Bizim için bulunmaz bir nimetti. Bizde bunu en güzel sekilde degerlendirdik. Halkimiza hayirli olsun.”
Kaynak: İHA