Beysehir Gölü Üzerinde Bot Ve Parasütçü Atma Tatbikati

Konya’nin Beysehir ilçesinde, Beysehir Gölü üzerinde Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) tarafindan bot ve parasütçü atma tatbikati basariyla gerçeklestirildi.

Beysehir Gölü Üzerinde Bot Ve Parasütçü Atma Tatbikati
TSK’nin ev sahipliginde gerçeklestirilen Uluslararasi Anadolu Ankasi-2022 Tatbikati çerçevesinde Beysehir Gölü açiklarinda, Yilanli Adasi yakinlarinda bot ve parasütçü atma tatbikati basariyla icra edildi. Tatbikatta, senaryo geregi düsman rolündeki göl üzerinde bulunan Jandarma Asayis Botu, F-16 uçaklari ile taarruz edilmek suretiyle imha edildi. Tatbikatta, askeri uçaklardan parasütle göl üzerine atlatilan parasütçüler de daha sonrasinda helikopterlerle çekilerek alindi. Tatbikata F-16 jetleri ile bir adet S-70 Skorksy helikopteri, bir adet AS J 32 helikopter, bir adet CN 235 Casa uçagi, Beysehir Ilçe Jandarma Asayis Bot Komutanligi botu katildi.

Milli Savunma Bakanligi tarafindan, 16 Mayis’ta baslatilan Uluslararasi Anadolu Ankasi-2022 tatbikatinin dost ve müttefik ülke askeri birlik ve unsurlarin katilimiyla 27 Mayis 2022 tarihine kadar sürecek.
Kaynak: İHA