Baskan Sandikçi Ögrencileri Çanakkale'ye Ugurladi

Canik Belediyesi geçen aylarda ilçedeki ortaokullarda düzenlenen bilgi yarismasinda dereceye giren ögrencileri Çanakkale’ye ugurladi.

Baskan Sandikçi Ögrencileri Çanakkale'ye Ugurladi
Canik Kaymakami Mahmut Halal ve Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi’nin katilimiyla gerçeklestirilen ugurlama töreninde ögrencilerle aileleri arasinda duygulu anlar yasandi. Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan organize edilen gezi programina katilan 50 ögrenci Bursa, Çanakkale ve Istanbul’u ziyaret ederek Samsun’a dönecek.

Baskan Sandikçi: “Adim attiginiz her yerde tarih var”

Geziye katilan ögrencileri ugurlamak üzere kisa bir konusma yapan Canik Kaymakami Mahmut Halal, “Hepinizi yarismadaki basarilarinizdan dolayi tebrik ediyorum. Hepinize hayirli yolculuklar diliyorum. Ben sizden, gezi izlenimlerinizi not almanizi istiyorum” dedi.

Geziye katilmaya hak kazanan ögrencileri tebrik eden Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi ise, “Selam Sana Ey Kudüs kitabimizla ilgili düzenlemis oldugumuz bilgi yarismasinda sizlere gezi sözü vermistik. Bu geziye katilmaya hak kazandiginiz için hepinizi tebrik ediyorum” diye konustu.

Gezinin tarihi önemine deginen Baskan Ibrahim Sandikçi, “Bu sadece bir seyahat degil. Sizden istedigim, gezeceginiz tarihi yerlerle ilgili önceden bir arastirma yapin. Çünkü adim attiginiz her yerde tarih var. Özellikle Çanakkale’de adim attiginiz her yerde toprakta gömülü sehitlerimiz var. Gezdiginiz yerlerle ilgili o zamanki tarihi sartlari da ögrenip animsarsaniz bu gezi sizin için çok daha verimli geçecektir” seklinde konustu.

“Her gittiginiz noktada bir anlam var, bir tarih var” diyen Baskan Sandikçi, “O gün orda atalarimizin sehadete ermeleriyle bugün bizler burada rahat bir sekilde yasayabiliyoruz. Bunun bilincinde olmanizi istiyorum. Bundan sonra da ilçemizdeki ögrencilerimizi bizim için manevi degeri olan tarihi sehirlerimize göndermek istiyoruz” ifadesini kullandi.

Ögrenciler üç gün boyunca sürecek gezide Bursa’nin tarihi yerlerini, Çanakkale Sehitligi’ni, Istanbul’un tarihi yerlerini ve Ayasofya Camii’ni ziyaret edecek.
Kaynak: İHA