Baskan Orhan Daimi Encümen Üyeligi Görevine Yeniden Seçildi

Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, Türkiye Enerji Kentleri Birligi’nin (EKB) Daimi Encümen Üyeligi görevine yeniden seçildi. Baskan Orhan, “Ülkemizin sahip oldugu enerjiyi sinerjiye dönüstürmek için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz” dedi.

Baskan Orhan Daimi Encümen Üyeligi Görevine Yeniden Seçildi
Enerji Kentleri Birligi 2022 Yili Meclis Toplantisi Denizli Büyüksehir Belediye ve Enerji Kentleri Birligi Baskani Osman Zolan baskanliginda gerçeklesti. Toplantida yenilenebilir enerji kaynaklari ve jeotermal enerji santralleri konusu ele alinirken, toplantida Daimi Encümen Üyeligi seçimleri de yapildi. Meclis toplantisinda, Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan da, Türkiye Enerji Kentleri Birligi’nin Daimi Encümen Üyeligi görevine yeniden seçildi.

Enerji Kentleri Birligi üyesi belediyelerin baskan ve temsilcileri ile birlikte Aydin Valisi Hüseyin Aksoy ve Kusadasi Kaymakami Sadettin Yücel’in katildigi toplantida birligin 2021 yili faaliyet raporu oybirligi ile kabul edilirken, Daimi Encümen Üyeligi seçimi de yapildi. Energy Cities adini tasiyan Avrupa Enerji Kentleri’ne üye olunmasi kararinin da alindigi toplantida, 7 belediyenin daha birlige üye olmasina karar verildi.

Zolan: “Enerji üretmek önemli”

Meclis toplantisinda konusan Enerji Kentleri Birligi Baskani Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Türkiye’nin kendi enerjisini üretmesinin önemine dikkat çekerek savaslarin etkisiyle enerjinin önemli bir güç haline geldigini söyledi.

Baskan Osman Zolan, Enerji Kentleri Birligi olarak jeotermal kaynaklarin saglik turizmi alaninda da etkin bir biçimde kullanilabilmesi için çalisma içerisinde olduklarini belirtti.

Enerji verimliliginin çok önemli bir konu oldugunu vurgulayan Baskan Osman Zolan, “Enerji üretmek tabii ki önemli, ancak oldukça maliyetli ve mesakkatli de bir is. Bu noktada üretilen enerjinin dikkatli ve verimli kullanilmasi gerekiyor. Sifir yatirimla enerji üretme hedefi ile çalisiyoruz” dedi.

Yeniden Daimi Encümen Üyesi seçildi

Meclis toplantisinda daha sonra Daimi Encümen Üyeligi seçimleri yapildi. Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, Türkiye Enerji Kentleri Birligi’nin Daimi Encümen Üyeligi görevine yeniden seçildi. Encümen heyetinde Baskan Orhan’la birlikte Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek, Kütahya Belediye Baskani Alim Isik, Ankara Güdül Belediye Baskani Muzaffer Yalçin, Balikesir Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas, Aydin Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel ve Kirsehir Çiçekdagi Belediye Baskani Hasan Hakanoglu da yer aldi.

Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, “Birlige üye belediye baskanlariyla da bir araya geldigimiz Meclis bulusmamizda, sahsimizi Birlik Daimi Encümen Üyeligi görevine yeniden layik gören tüm belediye baskanlarimiza ve Meclis üyelerimize sükranlarimi sunuyorum” dedi.

Baskan Orhan’dan enerji vurgusu

Enerji Kentleri Birligi Encümen Üyesi ve Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, enerjiden yararlanilan her alanda yenilenebilir enerji kaynaklarinin agirlikli olarak birlikte yer aldigi ve entegre olarak degerlendirildigi güvenli bir gelecek kurmayi hedefleyen birligin, bu dogrultuda 25 yildir faaliyet gösterdigini kaydetti.

Baskan Orhan, “Sehrimiz ve Aziziye ilçemiz yenilenebilir enerji noktasinda gerçekten de çok büyük potansiyellere sahip. Bu manada hayata geçirdigimiz yatirimlarimiz da oldu. Enerjinin giderek artan önemi ve degeri, böylesi yatirimlarin ne kadar kiymetli oldugunu günümüzde çok daha anlasilir bir hale getirdi. Meclis toplantimizda belediye baskanlarimizla iste bu konulari ele aldik, hedeflerimizi gözden geçirdik ve enerji yatirimlarinin yayginlik kazanmasi noktasinda yeni yol haritalari belirledik. Bugüne kadar oldugu gibi, bundan sonra da, ilçelerimizin, sehirlerimizin ve kisacasi Türkiye’nin sahip oldugu enerjiyi sinerjiye dönüstürmek için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA