Türksat, Yerli Ürünleri Ve Türksat 5B Ile CABSAT'ta Yerini Aldi

Türksat AS, 17-19 Mayis tarihlerinde Dubai’de gerçeklestirilen Orta Dogu’nun en büyük yayincilik fuari ’CABSAT 2022’ye 5’inci nesil uydusu Türksat-5B’nin yani sira milli ve yerli uydu anten ailesi PeycON ile katildi. Türksat AS., CABSAT 2022’de Orta Dogu ve Kuzey Afrika (MENA) pazarina yönelik bir dizi anlasma yaparak ihracatini da önemli miktarda artirmayi planliyor.

Orta Dogu, Afrika ve Kuzey Afrika bölge ülkelerinin hedeflendigi CABSAT’ta 120 ülkeden 300’e yakin sirket ve 10 binin üzerinde katilimci yerini alirken Türksat, 8’inci Salon’da E8-20 numarali stantta yerini aldi. Türksat adina Uydu Hizmetleri Genel Müdür Yardimcisi Dr. Selman Demirel, Uydu Hizmetleri Pazarlama ve Planlama Direktörü Kazim Efendioglu, Kurumsal Iletisim Direktörü Dr. R. Rusen Kömürcü, Uydu Hizmetleri Pazarlama ve Planlama Direktörlügü uzmanlari Akif Yüksel, Ömer Samil Açba ve Yasemin Tutar ile fuara katilirken fuar programi çerçevesinde yayincilik ve prodüksiyon, uydu haberlesmesi, yayin ve uydu ekipmanlari, dijital medya, içerik dagitimi ve içerik degisimi konularinda üst düzey toplantilar yapacak.

Orta Dogu’da Türksat’in ihracat payi artacak

Türksat, geçen yil hizmete giren Türksat-5A uydusunun yani sira bu yil yaz aylarinda devreye alinacak Türksat -5B uydusu ile Orta Dogu ve Kuzey Afrika bölgesinde (MENA) alanini ve uzay segmenti hizmetlerini genisleterek 350 milyonluk pazara yeni bir kapi açti. Yeni uydularindan güç alan Türksat, bölge ülkelerindeki yayincilar ve data hizmet saglayicilari ile CABSAT 2022 fuarinda yeni is anlasmalari gerçeklestirecek. Fuar süresince Türksat’in yerli ve milli PeycON ailesi antenlerinden HidrON, TerrON, MicrON ve AerON da MENA pazarina tanitilirken uydu haberlesmesi alaninda yürütülen faaliyetlere yönelik tanitim da yapildi. Türksat AS, CABSAT 2022’de yapacagi anlasmalar ile Türkiye’nin Orta Dogu’ya yönelik ihracat payini da artirmayi planliyor
Kaynak: İHA