Kastamonulu Gazeteciye Azerbeycan'da 'Sükran Plaketi'

Azerbaycan’in baskenti Bakü’de Türk Aksakallilar Birligi’ne davet edilen Gazeteci-Yazar Izzet Sari’ya ’sükran plaketi’ verildi.

Kastamonulu Gazeteciye Azerbeycan'da 'Sükran Plaketi'
Azerbaycan’a ait Karabag topraklarinda gerçeklesen savas sirasinda kamuoyunu dogru ve tarafsiz bir sekilde bilgilendirdigi için Azerbaycan’in baskenti Bakü’deki Türk Aksakallilar Birligi’ne (TAIB) davet edilen Gazeteci Izzet Sari’ya ’sükran plaketi’ verildi.

Birligin Baskan Yardimcisi Eyvaz Hünbetov, Aperasyon Baskani Nicat Daglar ve yönetim kurulu üyelerinin katildigi ödül töreninde Izzet Sari’ya ’sükran plaketi’ ve bazi hediyeler takdim edildi.

Ödül töreninde konusan Türk Aksakallilar Birligi (TAIB) Baskan Yardimcisi Eyvaz Hünbetov, “Karabag savasini Türkiye sayesinde kazandik. Avrupa medyasi tek tarafli haberler ile Ermenistan’i destekleyen haberler yayinladi. Ermeni lobisini biz Türk medyasi ve Izzet Sari gibi vatansever kardeslerimizin yaptigi haberlerle asmayi basardik. Biz bu savasi Türkiye sayesinde çok sükür kazandik. Kahraman askerlerimiz Karabag’da savasirken Avrupa medyasi tek tarafli haberler ile Ermenistan’i destekleyen haberler yayinladi. Ermeni lobisini biz Türk medyasi ve Izzet Sari gibi vatansever kardeslerimizin yaptigi haberler, Avrupa ve Balkan ülkelerindeki ikili iliskiler ile asmayi basardik. Izzet Sari kardesimiz savas süresince hem yazdigi makalelerle hem de basta Italya, Almanya ve Balkan ülkelerindeki gazeteci arkadaslarina dogru bilgi akisi saglayarak bize çok önemli medya destegi vermistir. Azerbaycanli Türkler olarak kendilerine ve Avrupa’daki dost gazetecilere sükranlarimizi sunuyoruz” diye konustu.

Nicat Daglar ise, Izzet Sari’ya katkilarindan dolayi tesekkür ederek hediye takdiminde bulundu.

Gazeteci Sari, ödül töreninde yaptigi konusmada, ilkeli gazetecilik anlayisi geregi gazetecilik görevini yerine getirdigini belirterek, “Azerbaycanli kardeslerimiz için bizler sahada savasamadik ama kahraman Azerbaycanli kardeslerimiz vatani savunurken bizlerde medyanin dikkatini bu bölgeye çekmeye çalistik. Italya, Almanya ve Balkan ülkelerindeki gazeteci arkadaslarimiza dogru bilgi akisi yaparak dünyanin dogru bilgilere ulasmasina katki sagladik. Burada bizlere gazeteci arkadaslarimiz Ali Zulfuqaroglu ve Elnur Eltürk kardeslerimiz sürekli görsel materyal ve bilgi akisi sagladi. Bizde ilkeli gazetecilik anlayisi ile görevimizi yaptik. Bundan sonrada ayni sekilde elimizden geleni yapacagiz ve Azerbaycanli kardeslerimizin haklarini Ermeni lobisine yedirmeyecegiz” seklinde konustu.

Azerbaycan Milletvekili ve Milli Meclis Baskan Yardimcisi Adil Aliyev de Izzet Sari’yi evinde kabul ederek katkilarindan dolayi tesekkür etti.
Kaynak: İHA