Kaplikaya Huzurevi'nde Büyük Dönüsüm

Bursa Büyüksehir Belediyesi Huzurevi Sube Müdürlügü bünyesindeki Fethiye Dörtçelik ve Haci Bulduk Çelik Huzurevi binalari Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi’na devrediliyor. Karar meclisten oybirligi ile geçerken, ekonomik ömrünü tamamlayan eski huzurevi binalarinin yikilmasinin ardindan bölgeye kazandirilmasi planlanan modern Engelli Gündüzlü Koordinasyon ve Destek Merkezi ile Yasli Gündüzlü Bakim ve Koordinasyon Destek Merkezi projeleri meclis üyelerine anlatildi.

Kaplikaya Huzurevi'nde Büyük Dönüsüm
Bursa Büyüksehir Belediye Meclisi’nin Mayis ayi toplantisi Baskan Alinur Aktas’in baskanliginda yapildi. Toplantida, Büyüksehir Belediyesi Huzurevi Sube Müdürlügü bünyesindeki Fethiye Dörtçelik ve Haci Bulduk Çelik Huzurevi binalarinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi’na devri ile ilgili komisyon raporu da ele alindi. Raporla ilgili açiklama yapan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, eski huzurevi binalarinin ekonomik ömrünü tamamlandigini, burada bir dönüsümün sart oldugunu söyledi.



Modern proje

Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulas Akhan da hem binalarin bakanliga devri hem de eski binalarin yikilmasinin ardindan bölgede hayata geçirilecek yeni proje ile ilgili sunum yapti. Ali Osman Sönmez Huzurevi insaatinin yarim kaldigini ve oradaki yaslilarin üniversitesi tarafindaki huzurevine nakledildigini hatirlatan Akhan, “Ali Osman Sönmez Huzurevi’nin bir an evvel kapasitesi de artirilarak tamamlanmasiyla buradaki sakinlerimiz oraya nakledilecek. Sonrasinda da bizim binalarimizin bulundugu alandaki eski binalar yikilacak ve yerine Engelli Gündüzlü Koordinasyon ve Destek Merkezi ile Yasli Gündüzlü Bakim ve Koordinasyon Destek Merkezi yapilacak. Bursa’nin bu konuda yillardan beri bir açigini bulundugunu biliyoruz” dedi.

Taslak proje hazir

Bu konuyla ilgili Gaziantep ve Konya’daki iyi örneklerin yerinde incelendigini de dile getiren Akhan, “Bir taslak proje hazirlandi. Yine bakanligimizla beraber ortak çalismalarimizi sürdürecegiz. Bildiginiz üzere otizmli çocuklarimizin özellikle belli bir yastan sonra ve milli egitim imkânlari sonrasinda devamli hizmet alabilecekleri, egitimlere devam edebilecekleri alan eksikligi var. Bunu Bakanlik ve Büyüksehir Belediyesi isbirligi ile hayata geçirmeyi düsünüyoruz. Hem ailelerin Alzheimer hastasi yasli büyüklerimizi getirip, burada birakabilecegi, nefes alabilecekleri ve onlarin burada ihtiyaçlarini giderebilecek fiziki bir yapi var hem de otizm ve zihinsel engelli gündüz bakim bölümü olacak” diye konustu.

Baskan Aktas da hizmet alanlarini çesitlendirmek ve engelli bireylere yönelik biraz daha fazla enerji harcamak istediklerini belirterek, “Bursa’miza gerçekten ihtiyaç duyulan bir proje kazandiracagiz. Binalari devrediyoruz ancak personelle ilgili her hangi bir tasarruf veya isten çikarma kesinlikle söz konusu degil” dedi.

Sunumun ardindan yapilan oylamada, huzurevi binalarinin Bakanliga devri oybirligiyle kabul edildi.

Baskan’a anlamli sürpriz

Bu maddenin görüsülmesinden hemen sonra meclis salonuna giren Büyüksehir Belediyesi Engelsiz Dart Takimi, Baskan Alinur Aktas’a dogum günü sürprizi yapti. 17 Mayis dogumlu olan Baskan Aktas’in dogum gününde Ankara’da olacak olmasi yüzünden mecliste pasta kesildi. Baskan Aktas, pastayi Celal Sönmez Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nde geçtigimiz günlerde yapilan Dart Turnuvasi’nda ilk üçe girerek kupa ve madalya alan sporcularla birlikte kesti. Sampiyon sporculari basarilarindan dolayi tebrik eden Baskan Aktas, onlara çesitli hediyeler verdi.
Kaynak: İHA