Istanbul'da Sahte Oturma Izni Düzenleyen Yabanci Uyruklu Süpheli Yakalandi

Istanbul’da, yabanci uyruklu kisilere sahte belgelerle oturma veya çalisma izni sagladigi ileri sürülen bir danismanlik sirketi sahibi yakalandi. Dolandirici, polisteki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan sinirdisi edilmek üzere Il Göç Idaresine teslim edilecek.

Istanbul'da Sahte Oturma Izni Düzenleyen Yabanci Uyruklu Süpheli Yakalandi
Edinilen bilgiye göre, yürütülen bir sorusturma çerçevesinde harekete geçen Istanbul Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü ekipleri, Türkiye’de oturma veya çalisma izni reddedilen yabancilara sosyal medya hesaplari üzerinden sahte belge düzenleyen bir danismanlik sirketi tespit etti.

Ilk olarak çesitli sosyal medya platformlari üzerinden “Ikamet izni reddedilen yabancilara tekrar ikamet izni çikartilabilecegi” seklinde açiklamalarda bulunan ruhsatsiz danismanlik sirketinin yeri ve sahibinin kimlik bilgileri belirlendi.

Videolu paylasimlarla müsteri toplayan A.E.S. adli zanliyi yakin takibe alan emniyet ekipleri, söz konusu danismanlik sirketine yönelik dün Esenyurt’ta bir adrese baskin düzenledi.

Fiziki takibin sonunda aksam 17.00 siralarinda sirketin Esenyurt’taki ofisine yapilan operasyonda, söz konusu danismanlik sirketinin sahibi oldugu ileri sürülen yabanci uyruklu A.E.S. adli süpheli yakalandi. Gözaltina alinan A.E.S. sorgulanmak üzere Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne götürülürken, baskin sirasinda yaninda bulunan M.T.T. adli bir baska yabancinin ise bilgi sahibi olarak emniyete götürülerek ifadesine basvuruldu.

Sahte belge üzerindenden ikamet izni tertiplendigi belirlenen sirketin merkezinde yapilan aramalarda ise sahte oldugu düsünülen 2 geçici koruma belgesi, para makbuzlari, bu suçtan elde edildigi degerlendirilen 3 bin 950 lira ve 255 dolar para ile çok sayida dijital materyal ele geçirildi. Operasyon çerçevesinde yakalanan A.E.S. ile ilgili “Resmi Belgede Sahtecilik” suçundan tahkikat baslatildi. Zanlinin, baslatilan adli islemlerinin ardindan sinir disi islemleri için Istanbul Il Göç Idaresi Müdürlügüne teslim edilecegi belirtildi. Yakalanan A.E.S.’nin yönettigi “danismanlik sirketi” adi altindaki ruhsatsiz isyerinin kapisina ise zabita ekipleri tarafindan mühür vuruldu.
Kaynak: İHA