Savunma Sanayi Genç Mühendis Adaylarini Yalniz Birakmadi

Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) geleneksel hale gelen ve bu yil 5’incisi düzenlenen “BTÜ Havacilik ve Savunma Günleri’22” etkinlikleri sona erdi. Türkiye’nin son yillarda pek çok alanda oldugu gibi savunma sanayinde de ortaya koydugu ilerlemenin “yüz aki” firmalari, bu önemli etkinlikte BTÜ’lü genç mühendis adaylarini yalniz birakmadi.

Savunma Sanayi Genç Mühendis Adaylarini Yalniz Birakmadi
Savunma Sanayii Baskanligi basta olmak üzere ASELSAN, TUSAS, ROKETSAN, TEI, HAVELSAN, SAGE, CEZERI, FNSS, METEKSAN, ASISGUARD, TÜRKSAT ve NUMEYS gibi savunma sanayiinde öncü firmalar yerleskede kurulan fuaye alaninda stantlarini açarak ögrenciler ve katilimcilar ile bir araya geldi. Üç gün süren etkinlikler boyunca yapilan oturumlarda savunma sanayinin öncü sirketlerinin üst düzey yetkilileri de firmalarini tanitimini, çalisma alanlarini, basari örneklerini, egitime dair projelerini ve gençlere kariyer önerilerini içeren birbirinden degerli sunumlarini gerçeklestirdi.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir “Savunma alaninda harika isler yapan, gurur kaynagimiz firmalarimizin üniversitemize gelmeleri, stant açmalari, staj, kariyer ve proje görüsmeleri yapmalari son derece önemli bir firsatti. Ögrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve Bursa firmalarimizin bu firsati çok iyi degerlendirdigini düsünüyorum. Sanayicilerimiz ve kiymetli firmalarimiza sunu samimiyetle söylemek isterim ki, Bursa Teknik Üniversitemize güvensinler, gençlerimize güvensinler, staj, aday mühendis ve benzer programlarda yer versinler” dedi.

Toplam 3 gün süren “5’ci BTÜ Havacilik ve Savunma Günleri’22” etkinliginde son derece kiymetli bilgilerin paylasildigi 11 oturum gerçeklesti.
Kaynak: İHA