Saglik Bakani Fahrettin Koca, Türk Kizilay 103. Genel Kurulu'nda Konustu

Saglik Bakani Fahrettin Koca, “Bugün hizla gelisen saglik sistemimizde kan ihtiyaci olan her hastamiza Kizilay’in eli uzanmaktadir. Türk Kemik Iligi ve Kök Hücre Bankasi, Bakanligimiz, Kizilay is birligiyle yürütülmektedir” dedi.

Saglik Bakani Fahrettin Koca, Türk Kizilay 103. Genel Kurulu'nda Konustu
Türk Kizilay’in 103. Genel Kurulu’na katilarak burada bir konusma gerçeklestiren Bakan Koca, Türk Kizilay’in toplumla bütünlestigini, hem toplumun gelecegine sahip çikan hem de toplumun sahip çiktigi bir STK haline geldigini söyledi.



“Kan ihtiyaci olan her hastamiza Kizilay’in eli uzanmaktadir”

Savas ve afetlerin vurdugu her bölgede tüm olumsuz kosullara ragmen Kizilay bayraginin dalgalandiginin görüldügünü hatirlatan Saglik Bakani Koca, “Bugün hizla gelisen saglik sistemimizde kan ihtiyaci olan her hastamiza Kizilay’in eli uzanmaktadir. Türk Kemik Iligi ve Kök Hücre Bankasi, Bakanligimiz, Kizilay is birligiyle yürütülmektedir. Sadece ülkemizde, komsu ülkelerde degil, sikintiya düsen kisilerin, mazlumlarin, magdurlarin, ilk aradigi seyin Kizilay amblemi olduguna sahit olursunuz. Gönül cografyamizin yani sira savas ve afetlerin vurdugu tüm bölgelerde, tüm olumsuz kosullara ragmen Kizilay bayraginin dalgalandigini görürsünüz. Kizilay ambleminin orada olmasi, onlara bir dost elinin uzandigi anlamina geliyor. Karinlarini doyurabilmeleri için ihtiyaç duyduklari yemegi, barinabilmeleri için gereken çadirin, kendilerini soguktan koruyacak battaniyenin bulundugu anlamina geliyor” diye konustu.



“Ülkemiz magdurlarin, mazlumlarin sigindigi güvenli bir liman olmustur”

Türkiye’nin magdurlarin ve mazlumlarin sigindigi güvenli bir liman oldugunu söyleyen Saglik Bakani Fahrettin Koca, dünyada en fazla mülteci barindiran ülkelerin basinda geldiklerini vurgulayarak sunlari söyledi:

“Basta inanç çevremiz olmak üzere hepimizi insanlik saflarinda birlestiren ana vazifemiz hayati yasamaya deger kilmaktir. Hayati yasamaya degerli kilmak, onu daha sevimli yapmakla mümkündür. Bizce arzulanan, sevilen, istenen neyimiz varsa onlari yine severek, isteyerek baskalarina verdikçe hafifleriz. Milletimizin merhamet duygusu bugün Sayin Cumhurbaskanimizin liderligiyle ve kararli durusuyla tüm dünyayi mahcup eder sekilde dipdiridir. Ülkemiz bu yüzden magdurlarin, mazlumlarin sigindigi güvenli bir liman olmustur. Dünyada en fazla mülteci barindiran ülkelerin basinda geliyoruz. Eger bugün Türkiye dünyanin en büyük mültecilere yardim operasyonunu kimseye muhtaç duymadan kendi basina yürütebiliyorsa bunda Kizilay’in çok büyük rolü vardir. Bu toplumun, liderinin destegi ve merhameti vardir.”
Kaynak: İHA