Müzelerin Önemine Dikkat Çekecek Projeye Destek

Kültürel mirasin marka kent olusturma sürecindeki önemine dikkat çeken projeye destek geldi. Yürütücülügünü Doç. Dr. Burcu Zeybek ve Doç. Dr. Ilknur Dogu Öztürk’ün yaptigi iletisim odakli proje iki yil sürecek.

Müzelerin Önemine Dikkat Çekecek Projeye Destek
Koç Üniversitesi (VEKAM) Vehbi Koç Ankara Arastirmalari Uygulama ve Arastirma Merkezi, Dogus Üniversitesi Ögretim Üyeleri Doç. Dr. Burcu Zeybek ve Doç. Dr. Ilknur Dogu Öztürk’ün yürütücülügünü yaptigi “Marka Kent Yaratma Sürecinde Müzelerin Rolü: Ankara Örnegi” baslikli iletisim odakli projeyi desteklemeye deger gördü. Projenin amacinin kültürel mirasin marka kent olusturma sürecinde önemine dikkat çekmek oldugunu söyleyen Doç. Dr. Burcu Zeybek, “Kentlerin marka iletisimi yönetimleri çerçevesinde müzelerin çekici unsurlar olarak algilanmasi konusunda tespitlerde bulunmak, marka kentlerin iletisim sürecinde müzelerin rolünü tespit etmek ve kültürel mirastan marka kent olusturma ve markanin sürdürülebilirligini saglama konusuna öneriler getirmeyi amaçliyoruz” diye konustu.



“Akademik yayinlar gerçeklesecek"

Proje çerçevesinde çesitli panellerin, egitimlerin, uygulamalarin ve akademik yayinlarin gerçeklesecegini ifade eden Doç. Dr. Ilknur Dogu Öztürk ise, “18 Mayis 2022 tarihinde yürütülen proje ve Müzeler Haftasi çerçevesinde Kent Markalasmasinda Müzelerin Rolü baslikli çevrimiçi bir panel düzenleyecegiz. Panelde müzelerin kültür varligi ve sosyal mekânlar olarak kent markasi olusturma sürecindeki rolünün ele alinmasi hedefleniyor. 24 Mayis 2022 tarihinde ise yürütülen proje ve Müzeler Haftasi çerçevesinde Kent Markalasmasinda Müzelerin Rolü: Egitim ve Interaktif Iletisim baslikli çevrimiçi bir panel daha düzenleyecegiz. Panelde yeni dijital iletisim araçlari ve etkilesim kurma pratiklerinin müzecilik çerçevesinde tartisilmasi ve dijitallesen çagda degisen müzecilik uygulamalari ele alinacak” seklinde konustu.

Etkinlik, ICOM Live Map’inde de paylasildi.
Kaynak: İHA