600 Milyon TL'lik Ödeme Bakiyem'le Yapildi

Bu yilin ilk çeyreginde islem hacmini 5.5 kat artiran Bakiyem Ödeme Çözümleri, kurulusundan bugüne toplam 600 milyon TL’lik ödemeye aracilik etti.

600 Milyon TL'lik Ödeme Bakiyem'le Yapildi


Online ödeme çözümü Bakiyem, 2022 yili ilk çeyrek sonuçlarini açikladi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, 2021 yilini bir önceki yila göre 3 kat büyüyerek kapatan sirket, 2022 yilinin ilk 4 ayinda 250 milyonluk islem hacmine ulasti. Bu yilin ilk çeyreginde geçen yilin ayni dönemine göre islem hacmini 5.5 kat artiran sirket, müsteri sayisini ise 4 binin üzerine çikardi.

Yilin basindan bugüne düzenli olarak aylik iki kat büyüme yakalayan sirket, 2017’den beri toplam 600 milyon TL’lik ödemeye aracilik etti. Sirket, bu yil Bakiyem Ödeme Çözümleri’nin kurulus tarihi olan 2017 yilindan 2021 Aralik ayina kadar elde ettigi toplam ciro ve islem hacminin 3 katini 2022 yili içerisinde gerçeklestirmeyi hedefliyor. Hizmete sundugu 10’dan fazla dikey yazilimla firmalara, özellikle de KOBI’lere büyük bir çözüm ortagi olan sirketin büyümede lokomotif ürünü ise Saha Bakiyem oldu. Saha satisi veya bayilik sistemi olan firmalara ödeme çözümleri sunan Saha Bakiyem, ABD merkezli pazar arastirmalari sirketi International Data Corporation (IDC) tarafindan da üç yilda 5 ödülle taçlandirilmisti.

4 binin üzerinde müsteriye ulasti

2021 yilinda bir önceki yila göre yüzde 200 büyüme kaydederek ciddi bir basariya imza attiklarini anlatan Bakiyem Kurucu Ortagi ve CEO’su Umut Yalçin, “2022 yilina da güçlü bir baslangiç yaptik. Bu yilin ilk çeyreginde islem hacmimizi 5.5 kat artirdik. Yilbasindan bugüne aylik iki kat büyüme yakaladik. Kurulusumuzdan bugüne toplam 600 milyon TL’lik ödemeye aracilik ettik” dedi.

Sirketin bugüne kadar 4 binin üzerinde müsteriye ulastigini anlatan Yalçin, bu müsterilerinin yapmis oldugu islem hacminin yüzde 50’sinin büyük ölçekli sirketler olan müsterilerinden geldigini kaydetti.



Azerbaycan ve Avrupa’ya açilacak

Sirket olarak operasyonlarini yurtdisina açmayi hedeflediklerini anlatan Yalçin, “Bu senenin basinda bu kapsamda çalismalarimiz baslattik. Öncelikli hedef ülkemiz Azerbaycan’da faaliyet göstermek olup, yilsonuna kadar en az 1 Avrupa ülkesinde faaliyet göstermeyi planliyoruz” seklinde konustu.



Maliyet 10’da bire düsüyor

Bu yil ki büyümede lokomotif ürünün Saha Bakiyem olduguna dikkat çeken Umut Yalçin, “Saha Bakiyem’in özellikle her ERP ve muhasebe programiyla entegre olabilmesi ve entegrasyon sürelerinin zaman maliyetini onda bire düsürmesi müsterilerimiz için bizi tercih sebebi oldu” diye konustu.



Su an en çok lokomotif ürününe odaklandiklarini anlatan Yalçin, “Banka hareketleri ve bütün DBS (Dogrudan Borçlandirma Sistemi) hareketlerini tek bir panelden yöneten Banka Bakiyem ürünü ile entegre ederek bir isletmenin ihtiyaç duymus oldugu bütün ödeme yöntemlerini tek bir sistem üzerinden sunmak için çalismaktayiz. Mevcut ürünlerimizin disinda yeni bir ürün gelistirmeyi düsünmüyoruz” ifadelerini kullandi.

Tek bir panelden yönetiliyor

Verilen bilgiye göre, saha satisi veya bayilik sistemi olan firmalar için gelistirilen ödeme çözümü Saha Bakiyem, muhasebe ve CRM programlari ile dogrudan entegre çalisan bir B2B yazilimi. Bu çözüm ile bir sirketin sahada çalisan saticilari tek bir panel üzerinden müsteri / ürün / stok takibini yapabilir, müsterilerinden siparislerini ve ödemelerini online olarak alabiliyor. Ödeme çözümünün detayli kontrol paneli ile de sahada çalisan saticilar müsterilerin ekstre islemlerini detayli olarak takip edebiliyorlar. Bayilik sistemi ile çalisan firmalar ödeme çözümü sayesinde bayilerine ve distribütörlerine çesitli ödeme seçeneklerini sunarak nakit akisini da düzenli bir hale getiriyor. Muhasebe programlari ile entegre çalisan Saha Bakiyem ödeme islemlerini muhasebe programlarina hiçbir ek islem yapmaya gerek kalmadan entegre ettigi için firmalarin operasyonel yükünü hafifletiyor. Tüm islem raporlari, grafiksel raporlar, ödeme ekstreleri vb. birçok rapor online olarak Saha Bakiyem panelinden ulasilabiliyor. Ödeme çözümünü kullanan tüm bayiler sifreleriyle panele giris yapip cari hareketlerini görüp, siparis verebiliyor ve ödemelerini yapabiliyor. Ödeme çözümünde ana firma bayileri alt bayileri ile alt bayiler de müsterileri ile iliskilendirilerek zincir bir tahsilat akisi olusturulabiliyor. Bayiler ve satis ekibi müsterilerinin kredi karti bilgilerini talep etmeden SMS/e-mail üzerinden de ödeme istegi ileterek ödeme alabiliyor. Ödeme çözümü akilli cep telefonlari ve tablet bilgisayarlar ile uyumlu bir sekilde gelistirildigi için sahadaki saticilar cep telefonlari ve tablet bilgisayarlari üzerinden de kolaylikla paneli kullanabiliyor.
Kaynak: İHA