Yenimahalleli Miniklere Trafik Egitimi

Yenimahalle Belediyesi Havva Gürbüz Kres ve Gündüz Bakimevi, Yenimahalle Ilçe Jandarma Komutanligi tarafindan düzenlenen trafik egitimine ev sahipligi yapti.

Yenimahalleli Miniklere Trafik Egitimi
7-13 Mayis Trafik Haftasi dolayisiyla düzenlenen trafik egitimine Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar, Yenimahalle Kaymakami Türker Çagatay Halim ve Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Okan Sarikoç katilarak minikleri yalniz birakmadi.

Hem eglendiler hem ögrendiler

Ata Mahallesi Havva Gürbüz Kres ve Gündüz Bakimevi yaninda konumlandirilan Mobil Trafik Egitim Tiri’nda trafik kurallarini ve trafik güvenligini ögrenen minik Yenimahalleliler, Jandarma Trafik Ekipleri ile parkurda ögrendiklerini uygulama sansi yakaladi.

Trafik isiklari, yaya geçidi gibi temel kavramlari mobil egitim tirinda hazirlanan videolar esliginde ögrenen minikler, parkurda bulunan akülü arabalarla trafige çikti.

Trafik bilinci küçük yasta olusuyor

Türkiye’nin dört bir yanina ulasan mobil egitim tiri ile küçük yasta trafik bilincinin olusmasi için egitimler verildigini belirten ekipler, “Çocuklarimizda trafik bilinci olusturmak amaciyla egitimler veriyoruz. Bugün 3-6 yas arasi 250’ye yakin kres ögrencisine trafik egitimi verdik. Trafik güvenliginin ve trafik kurallarinin küçük yaslardan itibaren anlatilmasini amaçliyoruz. Mobil egitim tirinda görsellerle anlattigimiz temel bilgileri kurdugumuz parkur araciligi ile uygulamali olarak gösteriyoruz. Çocuklarimiz için eglenceli bir egitim oluyor. Trafik güvenligi konusunda farkindalik yaratilmasi amaciyla egitimlerimiz yil boyunca devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA