Ingiltere'den Putin'in Yakin Çevresine Yeni Yaptirim Karari

Ingiltere hükümeti, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in yakin çevresine ve aile üyelerine yönelik yeni yaptirimlari açiklayarak, Putin’in finansal aginin hedef alindigini söyledi.

Ingiltere'den Putin'in Yakin Çevresine Yeni Yaptirim Karari
Ingiltere hükümeti, Ukrayna’daki saldirilari nedeniyle bugün Rusya’ya yeni yaptirim karari alindigini duyurdu. Ingiltere’nin son yaptirimlarinin Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in eski esi ve kuzenleri de dahil olmak üzere Putin’in finans agini hedef aldigi belirtildi. Ingiltere Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, "Bugünkü yaptirimlar, Putin’in yakin çevresindeki aile üyelerini ve finansörlerini izole ederken, Ukrayna’ya yönelik anlamsiz isgalini sürdüren Putin üzerindeki baskiyi artiriyor" denildi.

Ingiltere Disisleri Bakani Liz Truss yaptigi açiklamada, "Putin’in lüks yasamini destekleyen ve yakin çevresindeki gölgeli agi ifsa ediyor ve hedefliyoruz. Ukrayna galip gelene kadar Putin’in saldirganligina yardim ve yataklik eden herkese yaptirim uygulamaya devam edecegiz" seklinde konustu.

Yaptirim uygulananlar arasinda Putin’in eski esi Lyudmila Ocheretnaya, Putin’in kuzenleri Igor Putin, Roman Putin, Mihail Shelomov ve akrabasi Mihail Putin’in yer aldigi belirtildi. Yaptirim uygulananlar arasinda ayrica Putin ile yakin bir iliskisi oldugu iddia edilen ve özel Rus medya sirketi olan Ulusal Medya Grubu’nun Yönetim Kurulu Baskani Alina Kabaeva ve büyükannesi Anna Zatseplina, Putin’in yakin arkadasi Alexander Plekhov ve Mikhail Klishin, Vladimir Kolbin, Viktor Khmarin, Yuri Shamalov’un yer aldigi belirtildi. Ingiltere hükümeti, Rusya’ya yönelik yaptirimlar çerçevesinde hakkinda yaptirim karari aldigi kisilere varlik dondurmasi ve seyahat yasagi uyguluyor.

Öte yandan Ingiltere Disisleri Bakanligi, Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik baslattigi saldirilardan bu yana Ingiltere’nin net küresel degeri toplamda 117 milyar sterlinin üzerinde olan Rus oligarklarin hedef alindigini belirterek, binden fazla kisiye ve 100 kuruma yaptirim uygulandigini açikladi.

Kaynak: İHA