'Göster Kendini' Fotograf Yarismasinda Dereceye Girenler Ödüllerini Aldi

Çankaya Üniversitesi’nin düzenledigi “Göster Kendini” adli fotograf yarismasinda dereceye giren ögrenciler törenle ödüllerini aldi.

'Göster Kendini' Fotograf Yarismasinda Dereceye Girenler Ödüllerini Aldi
Çankaya Üniversitesi tarafindan Ankara’daki liseler arasinda düzenlenen “Göster Kendini” adli fotograf yarismasinda ögrencilerin fotograflari Merkez Kampüs Kongre Merkezi’nde sergilendi. Jüri üyeleri tarafindan degerlendirilen fotograflar arasindan 1. Fereste Özbek, 2. Onur Kürsat Bay ve 3. olan Zeynep Sen’e ödülleri Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Çogun, Ankara Il Milli Egitim Müdürü Harun Fatsa, Çankaya Üniversitesi Halkla Iliskiler ve Reklamcilik Bölüm Baskani Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu tarafindan taktim edildi.

Yarismaya katilan ögrencilerin “Z Kusagi” oldugunu ve bu yas araliginin üretimdeki yerinin önemini dile getiren Çankaya Üniversitesi Halkla Iliskiler ve Reklamcilik Bölüm Baskani Prof. Dr. Uslu, “Sizler hayatin size sunduklarinin tüketicisi degil türeticisi olmayi tercih ediyor, ezberleri fena halde bozuyorsunuz. 1997-2012 yillarinda doganlar araligindan baktigimizda hizla genisliyor, dogal olarak etki alaninizi arttiriyorsunuz. Bugün dünya çapinda sayiniz 2 milyari, ülke çapinda da 20 milyonu geçti. 2025’te gezegenin toplam isgücünün yüzde 27’sini olusturacak, egitimden tüketime, üretimden iletisime, her süreçte hegemonyanin ezberini bozacak, fark olusturmaya degil, daha çok birlikte deger olusturmaya odaklanarak yeni çagi yazacaksiniz. Içinizden zamanin ve mekanin ötesine geçen sahsiyetler çikacak ve umudum o ki siz bizden degil, biz sizden ilham alarak, eski gözlüklerimize çok da fazla takilmadan yeni kesiflere yol alacagiz” ifadelerine yer verdi.

“Toplumsal sorumlulugumuzu en genis yelpazede üstlenmeye devam edecegiz”

Göster Kendini fotograf yarismasina Ankara genelinde 96 farkli liseden 259 ögrencinin katilim sagladigini belirten Uslu, konusmasinda su ifadelere yer verdi:

“Pandeminin getirdigi daralmadan nihayet çikarken, Ankara’nin gençlerinin yasam yolculugunda, kesisebildigimiz her alanda destek vermeye devam ederek, toplumsal sorumlulugumuzu en genis yelpazede üstlenmeye devam edecegiz. Bu dogrultuda baskentin tüm çesitliligini yansitan bir katilimla, 96 farkli liseden, 259 adayin tümüne emekleri için kalpten tesekkür ediyoruz (1187 fotograf). Yarismamizin jüri üyeleri Ibrahim Zaman, Dilek Uyar, Baris Konor, Zafer Kozanoglu, Yunus Topal ve Erhan Us’a, ki her biri alaninda zirve niteligi tasiyan isimler, titiz incelemeleri, emekleri için sükranlarimizi ifade ediyorum. Jüri tarafindan ödüle layik görülen üç arkadasimiz ile, sergilenmeye deger eser sahibi olarak tespit edilen, birazdan bu sahnede alkislayacagimiz 39 arkadasimiz, Sergi araciligiyla ortaya kondugu gibi, çalismalariyla hepimize gurur verdiler.”

“Tüm gün müzik dinleme fikri üzerine düsündüm”

Fotograf fikrinin uzanirken müzik dinledigi sirada aklina geldigini ve yarismada birinci oldugu için mutlu oldugunu aktaran lise ögrencisi Fereste Özbek, “Yarismaya katilmama ögretmenim tesvik etti. Iyi ki katilmisim. Manzara fotografi ve doga fotografi çekmeyi çok seviyorum. Çektigim fotograf aklima bir anda geldi. Uyurken müzik dinliyordum. O sira bir yandan fotograf yarismasi aklima geldi. Tüm gün müzik dinleme fikri üzerine düsündüm. Aklimdan neler geçtigini anlatmak için de birkaç resim çizip kardesimin saçlarina yapistirdim. Aslinda fotografin komik bir yani da var. Acele bir sekilde çekmemiz gerekiyordu. Kardesimin altindaki beyaz örtü perdeydi ve sosyal medya logolarini kendimiz çizip kestik. Tamamen kafamizdan geçenleri aktarmaya çalistik” diye konustu.

Kaynak: İHA