Gerçek Kuyumcuda Ortaya Çikti Açiklamasi Az Kalsin Dolandiriciya 257 Bin Lirasini Kaptiriyordu

Kirikkale’de bir kuyumcu, altinlarini bozdurmak için is yerine geldigi 73 yasindaki adamin 257 bin lirasini kendisini "baskomiser" olarak tanitan dolandiriciya kaptirmasini engelledi.

Gerçek Kuyumcuda Ortaya Çikti Açiklamasi Az Kalsin Dolandiriciya 257 Bin Lirasini Kaptiriyordu
Kirikkale’de yasayan emekli Fevzi G.’yi telefonla arayarak kendisini "baskomiser" olarak tanitan dolandirici, bir suça karistigi gerekçesiyle banka hesap numarasina para göndermesi gerektigini söyledi.

Bunun üzerine Fevzi G. evinde bulunan altinlarini nakit paraya çevirmek için kuyumcuya geldi. Zafer Caddesi üzerinde kuyumculuk yapan Metin Akçali ise 257 bin lirayi göndermek için IBAN numarasini istedi. Fevzi G.’nin ogluna göndermek için verilen hesap numarasinda ad ve soyadin farkli oldugunu fark eden kuyumcu Akçali, durumdan süphelenince dolandiriciyi aradi. Kendisini polise ihbar edecegini söyleyince de telefonu kapandi.

Metin Akçali, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, müsterisi oldugu yasli bir vatandasin 257 bin liralik altin bozduracagini ve parayi da havale yapacagini söyledi.



"Amca bak sen dolandiriliyorsun"

Müsterisi Fevzi G.’den para isteyen kisinin oglu olmadigini fark eden Akçali, "Yaklasik 257 bin liralik bir altin bozduracagini ve bir akrabasina havale yapacagini söyledi.

Ben de önce altinlari hesapladim. Amcayi da taniyorum daha önceden de benim müsterimdi. Bu 257 bin lirayi da bana bunu havale yap dedi.

Havale yaparken ogluna gönderecegini söyledi.

Adamin ismini bildigim için baktim yabanci bir isim çikiyor, IBAN’i girdigim zaman. Sonra ’Amca sen bu parayi kime gönderiyorsun’ dedim. Amca tereddüt etti, biraz kizardi. Ben de süphelendim. Sonra kapiya gitti kendisi, tekrar geldi. Bana isim verdi ’Su isime havale yapacaksin’ dedi.

Bir baktim dolandirici. Dedim ki ’Amca bak sen dolandiriliyorsun bak bu seni kandiracak senin 257 bin lira paran yazik günahtir heba olacak ve bu hirsizliktir, suçtur’ dedim" diye konustu.



"Telefonu yüzüme kapatti"

Akçali, "Tabii burada polis arkadas da vardi. Sag olsun bu konuda bana da yardimci oldu. Daha sonra karsi taraf amcayi aradi. Tekrar telefonu elime alinca da adam telefonu yüzüme kapatti. Parasi da helalmis. Ben hakimim, bek kaymakamim, ben belediye baskaniyim, ben valiyim, ben emniyet müdürüyüm, ben savciyim diye kendisini tanitan kisiler para istenirse kuyumcu arkadaslarimiza ve meslektaslarimiza söylesin" dedi.

Kaynak: İHA