Cesedi Bulunamayan Irakli Sally'nin Annesi Açiklamasi 'Kizim Sanigin Evlenme Teklifini Kabul Etmedi'

Eskisehir’de 8 aydir haber alinamayan Irakli Sally Ali Challab Al-Abood’u öldürüp parçalara bölerek çöp kutusuna attigi öne sürülen sanigin yargilandigi davada ifade veren Sally’nin annesi Leyla Naim, "Kizim kaybolmadan 1 ay önce sanik Amjed Mohsin Mohammed’in kendisine evlilik teklifi ettigini ancak bu teklifi kabul etmedigini söyledi. Sally’nin evden kaçmasini gerektirecek bir durum yoktu" dedi.

Cesedi Bulunamayan Irakli Sally'nin Annesi Açiklamasi 'Kizim Sanigin Evlenme Teklifini Kabul Etmedi'
Eskisehir 1. Agir Ceza Mahkemesindeki davada Sally Ali Challab Al-Abood’u öldürmekten yargilanan tutuklu sanik Amjed Mohsin Mohammed’in ardindan Mohammed’in yurt disina kaçmasi için yardim ettigi gerekçesiyle tutuksuz yargilanan saniklar Asaad Mohsin Mohammed, Ammeer Muttashar Mahmood ve Sarhan Shihab Ahmed savunmalarini yapti. Saniklar haklarindaki suçlamalari reddetti.

"Kizim kaybolmadan önce Mohammed evlilik teklif etti"

Mahkeme heyeti, öldürüldügü düsünülen Sally’nin ailesine söz verdi. Mahkemedeki ifadesinde sanik Amjed Mohsin Mohammed’in Sally’e kaybolmadan 1 ay önce evlilik teklif ettigini söyleyen anne Leyla Naim, "Saniklari tanimiyorum. Kizim kaybolmadan 1 ay önce sanik Amjed Mohsin Mohammed’in kendisine evlilik teklifi ettigini ancak bu teklifi kabul etmedigini söyledi.

Benim iki kizim var. Onlara gözüm gibi bakiyordum. Sally’nin evden kaçmasini gerektirecek bir durum yoktu. Saniklardan sikayetçiyim” dedi.



"Ablam, Amjed’in görüsmek için israr edip ’çok önemli bir sey’ söyleyecegini anlatti"

Sally’nin kiz kardesi Tabarek Ali Challab Al-Abbood, sanik Mohammed’in ablasina ettigi evlilik teklifinden haberi oldugunu belirterek:

“Sanik Amjed Mohsin Mohammed ablamla arkadasti. Sanik ablama evlenme teklif etmis ancak bunu ablam kabul etmemis. Bana sadece arkadas olduklarini anlatti. Olay günü Sally, Amjed ile bulusacagini söyledi.

Ben de ‘bir aydir görüsmüyorsunuz neden bulusacaksiniz?’ diye sordum. Amjed’in görüsmek için israr edip ‘çok önemli bir sey söyleyecegim’ dedigini anlatti” seklinde beyanda bulundu.

Tutuklulugun devamina karar verildi

Mahkeme heyeti, ifadelerin ardindan sanik Amjed Mohsin Mohammed’in kuvvetli suç süphesi nedeniyle tutukluluk halinin devamina ve cep telefonun detayli olarak incelenmesine hükmederek durusmayi 1 Temmuz tarihine erteledi.
Kaynak: İHA