ANKA'da Anjiyo Ünitesi Hizmete Girdi

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nde kurulumu tamamlanan anjiyografi ünitesi hizmet vermeye basladi.

ANKA'da Anjiyo Ünitesi Hizmete Girdi
Gaziantep Özel ANKA Hastanesi bünyesinde hizmete giren anjiyo ve yogun bakim koroner ünitesinin açilisi düzenlenen kokteylle gerçeklestirildi.

Açilisa, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu,Sehitkamil Belediye Baskan Yardimcisi Murat Özgüler ve ANKA Hastanesi Yönetim Kurulu Baskani Zeynal Abidin Kaplan , Genel Müdür Dr. Av.Cengiz Bayram, Genel Müdür Yardimcisi Yasar Agdag , ANKA Hastanesi hekim, saglik çalisanlari ve davetliler katildi.

7 gün 24 saat nitelikli ve sürdürülebilir saglik hizmeti

ANKA Hastanesi Yönetim Kurulu Baskani Zeynal Abidin Kaplan açilista yaptigi konusmada, “7 gün 24 saat nitelikli ve sürdürülebilir saglik hizmetiyle kalp krizi geçiren hastalara ya da damar hastaliklari olanlara hizlica tani koyarak gerekliyse anjiyo hizmetini vermek istiyoruz. Bunun için anjiyo ünitesini hizmete soktuk. Anjiyo ünitesinin hizmete girmesiyle birlikte her türlü kalp anjiyosu ve kalp damarina balon ve stent uygulamalari, kalp pili uygulamalari, ritim bozukluklari tedavisi, beyine giden damarlara stent takma islemleri, kol bacak damarlarina balon stent takma, her türlü kalp kapagi balon ve stent islemleri ,yapisal kalp hastaligi tedavisi, kalp deliklerinin ameliyatsiz bir sekilde kapatilmasi gibi hastalara her türlü kalp hizmetini verecegiz.”dedi

’’Kalp sorunlarinda il disina sevk dönemi bitiyor’’

Yapilan konusmalarin ardindan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu ve Belediye Baskan Yardimcisi Murat Özgüler hizmete açilan anjiyo ünitesini gezerek, Kardiyoloji Uzmani Prof.Dr. Fehmi Kaçmaz’dan bilgi aldi. Prof. Dr. Kaçmaz, su bilgileri verdi:

’’Ülkemizde yanlis beslenme aliskanliklarindan dolayi kalp ve damar hastaliklarinin çok siklikla görüldügünü belirterek, ANKA Hastanesi anjiyo ünitesinde, anjiyografi cihazi kurulu katater laboratuari ,4+1 KVC Yogun Bakim, 1 tanesi üçüncü seviye bir izolasyon odasi, 6 yatakli koroner yogun bakim servisi , her türlü kateter ünitesi anjiyo ünitesi donanim mevcut olmakla birlikte kardiyovasküler cerrahi (KVC) yogun bakim birimi içinde uygun kalp damar ameliyathanesi de bulunmaktadir. Tam donanimli Kalp Merkezi’nin açilmasiyla birlikte il içi ve il disi sevklerin de yok denecek kadar azalmasini saglayacagimizi düsünüyoruz.”

Kalp alaninda her türlü girisimsel tedaviyi yapilacak

ANKA Hastanesi Genel Müdürü Dr. Av. Cengiz Bayram da, ’’Ekibimiz tecrübeli, yerinde müdahale edip, dolayisiyla yolda vakit kaybina neden olmadan basarili bir sekilde hastalarimiza bakacagiz. Kalp alaninda her türlü girisimsel tedaviyi yaparak sevk edilmenin önüne geçecegiz’’ seklinde konustu.

Anlamli tesekkür

Fadiloglu, ”Gaziantep’e yapilan saglik yatirimlari ile birlikte kalp damar hastaligi bulunanlarin artik çevre illere gitmeden kisa sürede sagliklarina kavusabileceklerini bilmek güzel . Gaziantep adinan emegi geçen herkese tesekkür ederiz’’ ifadelerini kullandi.

Gaziantep’in saglik turizminde daha fazla söz sahibi olabilmesi için farkli ülkelerden Gaziantep’e direkt uçuslarin artmasi gerektigini dile getiren Dr. Av.Bayram’a, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, önümüzdeki ay bu konunun görüsülecegi müjdesini verdi. Fadiloglu, “ Biliyorsunuz , Bagdat seferi açildi, ancak yolcu olmamasi nedeniyle iptal edildi. Biz zamanlamanin yanlis oldugunu belirttik. Haziran ayinda tekrar seferlerin baslayacagi bekleniyor. Diger yandan ANKA Hastanesi’nin Hali Fuari’nda yer almasinin da saglik turizmine önemli ölçüde katki saglayacagini düsünüyorum’’ diye konustu.

Açilisin ardindan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, ANKA Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nde saglik kontrolünden geçti.
Kaynak: İHA