Sinop'ta Deneyap Teknoloji Atölyesi'ne 160 Ögrenci Alinacak

Sinop Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’ne bagli Gençlik Merkezi’nde “Deneyap Teknoloji Atölyesi" açilacagi duyuruldu. Tamamen ücretsiz egitimler için kontenjan sayisi 160 olarak belirlendi.

Sinop'ta Deneyap Teknoloji Atölyesi'ne 160 Ögrenci Alinacak
Türkiye’nin teknoloji alaninda gelisimine katkida bulunmak amaciyla Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi, TÜBITAK ve Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi arasinda baslatilan isbirligi ile Deneyap Teknoloji Atölyelerine ögrenciler alinacagi açiklandi. Sinop Gençlik Merkezinde kurulacak Deneyap teknoloji atölyelerinde 36 ay boyunca 11 farkli baslikta egitim hakki kazanmak isteyen ögrenciler için basvurular basladi.

Atölyelerde ögrenci kabulü için iki asamali seçme sürecinin ilk asamasinda e-sinav yöntemiyle yazili seçme sinavinin son basvuru tarihi 31 Mayis, sinav tarihleri ise 1 Haziran - 26 Haziran tarihleri arasinda seanslar seklinde düzenlenecek.

Teknoloji dallarinda önemli egitimler verilecek

Sinop Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamada, “81 ilde tamamlanacak atölyelerde yetisen gençler, gelecegin teknolojisini belirlemede söz sahibi olacak. 3 yil boyunca ücretsiz olarak robotik kodlama, elektronik programlama, yapay zekâ, siber güvenlik, nanoteknoloji gibi teknoloji alanlarinda egitim verilecek olan ögrencilerin bu atölyelerde girisimcilik, inovatif düsünme, elestirel düsünme, karmasik problemleri çözme, etkili iletisim ve takim çalismasi gibi becerilerinin gelistirilmesi de hedefleniyor. Yeni alinacak olan ögrenciler 4. ve 5. sinif, lise düzeyinde ise 8, 9 ve lise hazirlik siniflarinda egitim görenler arasinda seçilecek, kontenjan sayisi 160 olup, egitimler tamamen ücretsizdir” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA