GAÜN Hastanesi'nde Hemsirelik Haftasi Sempozyumu Düzenlendi

Her yil 12-18 Mayis tarihleri arasinda kutlanilan Hemsirelik Haftasi nedeniyle Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi’nde Hemsirelik Haftasi Sempozyumu düzenlendi.

GAÜN Hastanesi'nde Hemsirelik Haftasi Sempozyumu Düzenlendi
GAÜN Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü ve GAÜN Hastanesi Hemsirelik Hizmetleri isbirligiyle hastane oditoryumunda düzenlenen sempozyumda açilis konusmasi yapan, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin, “Tüm Hemsirelerimizin hemsireler gününü tebrik ediyorum. Ben konu sagliksa gerisi teferruattir diyenlerdenim. Bu nedenle herkese saglik, sihhat, afiyet diliyorum. Hayat bir takim oyunudur. Saglik sistemi de öyle. Hekimlerimiz, hemsirelerimiz bu takimin birer parçasi. Saglik ekibinin vazgeçilmez üyesi olan tüm hemsirelerimizin 12-18 Mayis Hemsirelik Haftasi’ni kutluyor, çalismalarinda basarilar diliyorum. Bu sempozyumda emegi geçen herkese de tesekkürlerimi iletiyorum” dedi.

GAÜN Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ayse Balat ise konusmasinda, “Hemsirelik, hastaya en yakin meslektir. Hastaya güven duygusunu hemsireler vermektedir. Ben her zaman çalisma arkadaslarima ’Anneden sonra hemsirenin söyledigine dikkat edin’ derim. Çünkü anneden sonra en iyi gözlemci hemsirelerdir. Fedakâr bir meslek grubudur. Bu meslege gönül vererek tarihe adini yazdiran Çanakkale’de görev yapmis ilk Türk Hemsire Safiye Hüseyin çok önemli bir isimdir. Kendisi Çanakkale Savasi sirasinda söyle der, ’Besim Ömer Pasam, yigitlerimizin yarasini sarmak için bu ulvi görevi yerine getirme saadetini tecrübe etmeme izin veriniz. Iyilestirdigim her yara benim için küçük bir madalya olacak. Bu hizmete kosarken hiçbir ödül beklemedigimi açik ve kesin bir dille ifade etmek isterim.’ Bu sözler çok sey anlatiyor. Ben de biliyorum ki hepinizin yüzlerce madalyasi var. Tüm hemsirelerimizin ve hemsire adaylarinin bu önemli gününü ve haftasini en içten dileklerimle kutluyor, herkese basarili bir sempozyum diliyorum” ifadelerine yer verdi.

GAÜN Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Piraye Kervancioglu ise “Ülkemizin her bir kösesinde özveri, gayret ve sevgi ile meslegini icra etmeye çalisan tüm degerli hemserilerimizin 12-18 Mayis hemsirelik haftasi kutlu olsun. Hemsirelik birey, aile ve toplumun sagligini koruma ve gelistirmeye odaklanan, ideal saglik düzeyine ve yasam kalitesine ulastirmayi hedefleyen kutsal bir meslek grubudur. Hemsirelik mesleginin siraladigim bu özelliklerine tüm dünyayi kasip kavuran koronavirüs pandemisi döneminde en iyi sekilde sahit olduk. Bu dönemde yogun bakimlarda veya covid ünitelerinde sonsuz sabirla ve fedakârlikla canlari pahasina hizmet verdiler. Milyonlarca insanin hayatini kurtaran veya yasamlarina dokunan birer gizli kahraman olarak çalistilar. Sizleri ve Cumhuriyetimizin tüm hemsirelerini saygiyla selamliyor, verimli bir toplanti geçirmenizi diliyorum. Sempozyumda emegi geçen herkese de katkilarindan dolayi çok tesekkür ediyorum” diye konustu

Prof. Dr. Derya Tanriverdi ve Prof. Dr. Özlem Ovayolu’nun oturum baskanligini yaptigi sempozyumda Dr. Ögr. Üyesi Burçin Isik; Dijital Dönüsümler Isiginda Hemsirelik Egitimi, Süpervizör Hemsire Dilek Güner; Hemsirelikte Iletisim, Hemsire Sevde Nur Algül; Hemsireligin toplumsal degeri ve güçlendirilmesi, Dr. Ögr. Üyesi Nurgül Katranci; Ögrenci gözüyle pandemi sürecinde intörnlük, Hemsire Derya Butakin; Meslekte branslasma baslikli konular hakkinda bilgiler verdi.

Hemsirelik Haftasi sebebiyle düzenlenen sempozyuma akademik ve idari personelin yani sira çok sayida hemsire ve ögrenci katildi.

Sempozyum müzik dinletisiyle sona erdi.
Kaynak: İHA