Denizli'de Çocuklara Küçük Yasta Spor Aliskanligi Kazandiriliyor

Gençlik ve Spor Bakanligi projesi olan ‘Kosabiliyorken Kos’ çerçvesinde Dünya Atletizm Günü (World Athletics Day) 9-10 Mayis tarihlerinde Denizli’de çesitli etkinliklerle cosku içerisinde kutlandi.

Denizli'de Çocuklara Küçük Yasta Spor Aliskanligi Kazandiriliyor


Uluslararasi bir etkinlik olan World Athletics Kids Day kutlamalari 9-10 Mayis tarihlerinde Türkiye’de tüm illerde gerçeklesti. Atletizm spor dalinin bilinilirliginin arttirilmasi, okul çagindaki çocuklarin ders disi zamanlarinda spor yapma becerilerinin gelistirmesi, bilgisayar basinda ve duragan geçen yasam döngülerine fiziksel hareketlilik getirilmesi amaciyla Denizli’de de etkinlikler düzenlendi.

9 Mayis 2022 Pazartesi günü saat 17.30’da Çamlik Mesireliginde baslayan etkinliklerde 4-11 yas grubu sporcular, antrenörler ve sporcu aileleri yürüyüste bulustu. Çamlik alt giriste baslayan yürüyüs ile baharla birlikte hareketli yasama dikkat çekildi.

Albayrak’ta coskulu atletizm senligi

10 Mayis 2022 Sali günü saat 17.00’de ise Büyüksehir Belediyesi Albayrak Tesislerinde World Athletics Kids Day çerçevesinde Çocuk Atletizm Etkinlikleri yapildi. 4-7 yas ile 8-11 yas arasi çocuklarin katilimi ile gerçeklesen etkinliklerde Pusula Çaprazi, Dayaniklilik Yarismasi, Formula 1, Yüksek Skor, Engel ve Sprint Kosulari, Üç Adim Atlama, Yürüme Bayrak Yarisi gibi yarismalar eglenceli anlara sahne oldu. Oyunsal anlamda ise Bahçeyi Temizle, Timsah Nehri, Çemberli Siçrama, Trenle Seyahat ve Hazine Sandigi gibi etkinlikler yer aldi.

“Küçük yasta spor aliskanligi kazanmak önemli”

Dünya Atletizm Günü dolayisiyla yapilan etkinliklerin küçük yasta spor aliskanligi için çok önemli oldugunu ifade eden Denizli Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman, “Dün Denizli’nin oksijen deposu Çamlik Parkinda yapilan Saglikli Yasam Yürüyüsümüz, Denizli Büyüksehir Belediyesi Albayrak Atletizm Sahasinda düzenlenen coskulu bir senlik var. Dünya Atletizm Gününde Denizli’mize yakisir etkinliklerle, evlatlarimizin sporla iç içe büyümelerine gayret ediyoruz. Bugün bu coskunun bu heyecanin yasanmasinda emegi geçen herkese tesekkür ederken spor dolu bir yasam diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA