Baskan Ercan Açiklamasi '150 Bin Civarinda Vatandasimiza Sifir Atik Egitim Verdik'

Ankara Sincan Belediye Baskani Murat Ercan Habertürk Tv’de Esra Toptas ve Kadir Kaymakçi ile Gün Basliyor programinda canli yayin konugu oldu. Baskan Ercan sifir atik konusunda Sincan Belediyesi’nin çalismalarini ve gençlere yönelik projeleri paylasti.

Baskan Ercan Açiklamasi '150 Bin Civarinda Vatandasimiza Sifir Atik Egitim Verdik'
Sincan Belediye Baskani Murat Ercan, konuk oldugu Habertürk Tv’de Esra Toptas ve Kadir Kaymakçi ile ‘Gün Basliyor’ programinda Sincan Belediyesi’nin sifir atik çalismalarindan ve projelerinden bahsetti. Baskan Ercan “Sifir atik ve geri dönüsüm bizim için herhangi bir kavram degil, yasam biçimi. Sincan Belediyesi adeta sifir atikla özdes hale geldi. Atik kumbara merkezlerini Sincan’in her yerine dagittik. Bir de eko çiftlik kuralim dedik. Burada biyogaz, sirke, yas mama, gübre üretiyoruz. Kurtçuk, solucan, alabalik üretiyoruz. Birinin atiginin digerinin besini oldugu bir sistem” diye konustu.

“150 bin civarinda vatandasimiza egitim verdik”

Baskan Ercan Sincanlilarin da sifir atik konusunda bilinçlendigine dikkati çekerek, “150 bin civarinda vatandasimiza egitim verdik. Bu egitimlerle Sincan’da kisi basina 1200 gram olan atik miktarini 800 grama düsürdük. Bu su anlama geliyor; Sincan nüfusu 600 bin civarinda yani 200 bin kisi artik hiç atik çikarmiyor” dedi.

“Gida ve su meselesinin milli güvenlik meselesi oldugunu düsünüyorum”

Sadece sifir atik, geri dönüsüm degil; iklim degisikligi konusunda da çalismalar yaptiklarinin altini çizen Baskan Ercan “Gida ve su meselesinin milli güvenlik meselesi oldugunu düsünüyorum. Çiftçilerimizle iç içeyiz. Toprak analiz cihazi Ankara’da ve Türkiye’de nadir kullanilan bir cihaz ama Sincan’imizda var. Belediyemiz bunu çiftçinin faydasina sundu. Toprak analiz cihazinda anlik olarak kullanilan mineral, organik inorganik yapisini takip etmeniz mümkün” degerlendirmesini yaparken yerli tohum üretim noktasinda da çiftçiyi desteklediklerini söyledi.



“Ankara’nin en güzel Sokak Hayvanlari Bakim Evi ve Rehabilitasyon Merkezini yaptik”

Sokak hayvanlari konusuna da deginen Baskan Ercan “Ankara’nin en güzel Sokak Hayvanlari Bakim Evi ve Rehabilitasyon Merkezini yaptik. Hangi padokta kaç hayvan olacagi standartlara uygun olarak belirlendi. Fizik tedavileri için egitim parkuru, riskli hastalik tasiyan, belirtisi olan ve bulasicilik riski olan hayvanlarin bakim ve tedavileri için alanlar var. Orada ayni zamanda özel çocuklarimizin rehabiliteleri için hipoterapi egitim merkezimiz de var.” açiklamasinda bulundu.

Baskan Ercan Müjdeyi Verdi, 3 Millet Kiraathanesi Daha Açilacak

“Gençlere ne yapsak azdir.” diyen Baskan Ercan bütçenin önemli bir kismini gençlere ayirdiklarini; Sincan’i sanatin, sporun ve kültürün merkezi yapmaya kararli olduklarini belirtti.

Baskan Ercan, Sincan’da gençlerin müdavimi oldugu millet kiraathanelerine yenilerinin eklenecegi müjdesini de verdi. “Çok sayida kütüphane açtik. 6 bin 500’dü üye sayisi bugün 65 bine çikti. 6 tane millet kiraathanemiz var. 3 tane daha bu sene yapacagiz. Ne zaman giderseniz gidin dolu. Üniversite sinavlarina, meslek yükseltme sinavina hazirlanan gençlerimiz mevcut. Biz bununla yetinmeyip Bebek Kütüphanesi de açtik. Okul öncesi çagindaki çocuklarimiz kitaplarin kokusunu içine sindirerek büyüyorlar. Ayrica Gençlik merkezi yaptik, fuar alanlari, yüzme havuzu, dijital dönüsüm akademisi, matematik müzesi yani kültür, sanat ve spor bizim için olmazsa olmaz.”
Kaynak: İHA