Agacin Kökünün Betonla Kapatilmasina Karsi Çikan Çevreci Keserle Betonu Kirdi

Sinop’ta Meydan Projesi çerçevesinde Millet Bahçesi yapilacak agaçlik alana dökülen beton bazi çevrecileri kizdirdi. Keserle betonu kiran çevreciyi polis ikna etmeye çalisirken, Vali Erol Karaömeroglu’nun olaya müdahale etmesiyle sorun çözüme kavustu.

Agacin Kökünün Betonla Kapatilmasina Karsi Çikan Çevreci Keserle Betonu Kirdi
Ugur Mumcu Meydani’nda eski sehir kulübünün bulundugu agaçlik alanda Meydan Projesi çerçevesinde düzenlemeler yapilmaya baslandi. Müteahhit firmanin agaçlarin çevresine beton dökmesi ise bazi çevrecileri kizdirdi. Sinop Çevre Dostlari Dernek Baskani Hale Oguz, evinden getirdigi keserle agacin çevresine dökülen betonu kirmaya çalisti. Bu sirada çevreci kadin ile firma görevlisi arasinda tartisma çikti. Olay yerine gelen polis ekipleri, Oguz’u eyleminden vazgeçmesi için ikna etmeye çalisti. Agaçlarin çevresinde nefes alacak kadar yer birakilmadigini ileri süren Hale Oguz ve çevreciler, ilgili yerlere basvuracaklarini ve agaçlari betonla çevrelemenin dogru olmadigini savundu.

Sinop Valisi Erol Karaömeroglu da bölgeye gelerek inceleme yapti. Vali Karaömeroglu, firma yetkilisine “Agaç güzellik veriyor zaten, agaçsiz park olur mu? Bu kadar beton olmaz. Daha genis yapin, genis alan birakin” diyerek tartismayi tatliya bagladi.
Kaynak: İHA