15 Yasindaki Kizi Kaçiran 40 Yasindaki Adam Serbest Kaldi

Adana’nin Karaisali ilçesinde orman isçisi tarafindan 15 yasindaki kizi kaçirilan baba, gözyaslariyla orman isçisinin tutuksuz yargilanmasina tepki gösterdi. Baba, “Benim kizim sevgi evlerinde kaliyor ben onu göremiyorum kizimi kaçiran elini kolunu sallayarak geziyor” dedi.

15 Yasindaki Kizi Kaçiran 40 Yasindaki Adam Serbest Kaldi
Olay, geçen 20 Eylül tarihinde Karaisali ilçesine bagli Hacimusali Mahallesi’nde meydana geldi. Karaisali Imam Hatip Lisesi 10’uncu sinif ögrencisi 15 yasindaki A.R.S.’yi okullarin açilmasiyla ailesi yakin bölgedeki bir ögrenci yurduna yerlestirdi.

Birkaç gün yurtta kalan A.R.S., daha sonra geçen yil köyde tanistigi ve o günden beri görüstügü iddia edilen orman isçisi I.Ç.’nin (40) tuttugu evde kalmaya basladi.

Yurt yetkilileri, A.R.S.’nin gelmemesi üzerine durumu aileye bildirdi.

Ailesi, kizlarinin I.Ç.’nin evinde kaldigini ögrendi. A.R.S.’nin babasi Halil S. (50), kizini alarak köye dönerken, I.Ç.’den de sikayetçi oldu. Jandarma, 15 yasindaki kizin I.Ç.’nin kendisine zarar vermedigini ve kendi istegiyle evde kaldigini söylemesi üzerine I.Ç.’nin ifadesini aldiktan sonra serbest birakti.

Küçük kiz sevgi evlerine yerlestirildi

20 Eylül sabahi aile, kizlarinin evde olmadigini fark edip tekrar jandarmaya gitti. Aile, kizlarinin kendisinden 25 yas büyük I.Ç. tarafindan kaçirildigini öne sürüp, bir kez daha sikayetçi oldu. Ailenin sikayeti üzerine harekete geçen jandarma, 3 gün sonra I.Ç. ve A.R.S.’nin ilçe merkezine 45 kilometre uzakliktaki Tümenli köyünde bir barakada oldugunu saptadi.

Jandarmanin yaptigi baskinda I.Ç. ve A.R.S. barakada bulundu. I.Ç., jandarma tarafindan gözaltina alinirken, A.R.S. ise saglik kontrolünden geçirildikten sonra sevgi evlerine götürüldü. A.R.S., yine orman isçisi I.Ç.’nin kendisine zarar vermedigini söyledi ve I.Ç., adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Gözyaslariyla yardim istedi

Baba Halil S., kizinin korkudan sikayetçi olamadigini öne sürerek daha sonra kizinin bütün gerçegi anlattigini söyledi.

Baba Halil S., I.Ç.’nin tutuklanmasini isteyerek, “Benim çocugumu I.Ç. tek basina kaçirmadi. Muhtar Y.Ç., H.U. ve esi H.U.’da onlara yardim etti. Benim kizim hepsini anlatti. 3 gün ali koydular kizimi. Jandarma kizimi ararken muhtar hep bizi oyaladi. Kizim eve geldiginde titriyordu ama anne ve babani öldürürüz diye tehdit ettikleri için sikayetçi olmadi. Çocugumu sevgi evlerine götürdüler suanda orada” diye konustu.



“Kizim taciz edilmis”

27 Mayis’ta durusmanin görülecegini söyleyen baba Halil S., “Hepsi suan serbest. Elini kolunu sallayarak geziyorlar. Kizimi kaçiran I.Ç., suanda Antalya’da orman isçisi olarak çalisiyor. Ben benim kizimi kaçiran kisinin tutuklanmasini, cezasini çekmesini istiyorum. Nasil 15 yasindaki bir çocugu kaçiran kisi serbest kalabilir. Her gün kizimla görüsüyorum telefonda agliyor. Ilk basta kizim ifadesinde hiçbir sey söylemiyordu ama suanda bize anlattiklarini ifadesinde de söylüyor. Taciz edilmis onu da anlatiyor. Kizim söyledigi halde suan serbest” ifadelerini kullandi.

Kendilerinin de suan tehdit aldiklarini öne süren baba Halil S., “Ben artik bunlari kaldiramaz oldum. Kimsem yok. Devletime siginiyorum. Lütfen gerekeni yapsinlar” dedi.

Kaynak: İHA