Ukraynali Askerler Almanya'da Obüs Egitimine Basladi

Almanya ve Hollanda’nin Ukrayna’ya PzH 2000 kundagi motorlu obüs verilecegi kararini açiklanmasinin ardindan, Ukraynali askerlerin Almanya’da 40 gün sürecek egitime basladigi duyuruldu.

Ukraynali Askerler Almanya'da Obüs Egitimine Basladi
Almanya Savunma Bakanligi, PzH 2000 obüs egitimi alacak olan Ukraynali askerlerin Polonya üzerinden Alman ordusuna ait bir uçakla Almanya’ya getirildigini açikladi.

Ukraynali 60’tan fazla askerin, Almanya’nin Rheinland-Pfalz eyaletindeki Idar-Oberstein’daki Bundeswehr topçu okulunda egitime basladiklari duyuruldu.

Almanya’nin Ukraynali askerleri egitme kararinin ardindan, Almanya’nin Rusya- Ukrayna savasinda taraf olabilecegi endiseleri üzerine Almanya Federal Meclisi tarafindan “egitim, uluslararasi hukuka göre savasa katilma anlamina gelemez” raporunu yayinlandi. Almanya Savunma Bakani Christine Lambrecht ise Almanya’nin Rusya-Ukrayna savasinda taraf oldugu iddialarini reddederek, "Asker göndermiyoruz. Iste bu yüzden bu egitim savasta tarafi olmayi gerektirecek bir adim degil” açiklamasinda bulundu.

Almanya ve Hollanda, Rus saldirilarina karsi savunma yapmak için 7’si Almanya’dan olmak üzere toplam 12 PzH 2000 kundagi motorlu obüslerin Ukrayna’ya teslim edilecegini açiklamisti.
Kaynak: İHA