Meram'in Cadde Ve Sokaklarinda Bahar Temizligi

Konya’nin Meram Ilçe Belediyesi, bereketli geçen kis mevsiminden sonra havalarin isinmasiyla birlikte ilçe genelindeki tüm cadde ve sokaklarda bahar temizligine basladi.

Meram'in Cadde Ve Sokaklarinda Bahar Temizligi
Meram Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü ekipleri, havalarin isinmasiyla birlikte ana arterlerdeki kaldirimlari ve caddeleri yikamaya basladi.

Çalisma çerçevesinde; bereketli geçen kis mevsimi sonrasi ana yol ve caddelerdeki kaldirimlar yikanirken, süpürgeli araç ve vakumlu süpürgelerle de sokaklarin temizligi yapiliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü’nden çalismalar ile ilgili yapilan açiklamada, temizlik isleminin havalarin geç isinmasindan dolayi bu yil Mayis ayina sarktigi ifade edildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, hizmet kalitesini artirmak ve Meram’a daha kalici, pratik ve kaliteli bir hizmet vermek için çalismalarin tüm hiziyla devam ettigi belirtilerek, “Yogun kis sartlarindan sonra ilçe genelinde bahar temizligi çalismalarina basladik. Baharin gelmesiyle birlikte ilçe genelindeki tüm kaldirimlar ve kanallarin etraflari yikanmaktadir. Bu çalismalarda temizlik kadar hassas davrandigimiz noktalardan biri de su tasarrufu. Sadece bahar temizligimizde degil tüm temizlik islemlerimizde minimum seviyede su kullanilmasi ve maksimum derecede su tasarrufu saglamak adina da yepyeni ve modern bir sistem kullaniyoruz. Bu çalismalar çerçevesinde yer alti ve yer üstü çöp konteynerleri de titizlikle dezenfekte edilmektedir" denildi.
Kaynak: İHA